Vi åkte luftballong!

31 maj 2019
augusti 10, 2019 - 18:48

Det är nästan synd att jag inte skrev det här inlägget tidigare eftersom jag inte minns allt i detalj. Jag minns dock att jag och J åkte hemifrån ungefär 1.5 timme innan vi skulle vara där för att “vara ute i god tid”. Det visade sig att det var KAOS på E4:an så vi var framme FEM MINUTER innan vi skulle vara där (STREEEEEEEEEEEEEEESSS!!!!!!!!!!!). Vi fick vänta en stund innan vi delades upp i två grupper som skulle åka i två olika bilar till Årstafältet.

Väl framme så var det dags att lära sig hur man skulle ta sig in och ut ur korgen när det väl var dags, vad man skulle göra om den skulle välta vid landning och så vidare. Vi fick också hjälpas åt med att förbereda ballongen inför flygning.

Ballongen är från början ihoprullad i en säck. Vi fick hjälpas åt med att rulla ut den ur säcken och därefter sträcka ut den samt sätta fast den i korgen.

När ballongen är utsträckt så kan man börja fylla den med luft. Den rymmer alltså 10 000 kubikmeter luft så ni kan tänka er hur stor den är! Efter ett tag börjar man att värma luften med brännare och gasol.

Man fick hålla fast korgen så att den inte skulle flyga iväg innan alla var ombord. Jag var den första som skulle hoppa in i korgen och när alla var på plats så flög vi uppåt i en stabil fart! =)

Så himla vackert! Jag trodde att jag skulle vara livrädd men jag kände mig HUR LUGN SOM HELST under HELA resan. Jag tror att det har mycket att göra med att min hjärna stängdes av i samband med den sista kursen som verkligen tog på krafterna…

Där borta är den andra ballongen med den andra gruppen =)

Här hade vi landat på privat mark som inte slutade särskilt bra. Väktare m.fl. blev indragna och vi lyckades komma därifrån några timmar senare än planerat, men vi kan lugnt säga att det var en UPPLEVELSE haha.

 

Det här var alltså Jockes studentpresent till mig som vi äntligen fick chansen att använda <3

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?