Frankrike 20-25 juli 2019

augusti 10, 2019 - 18:21

Jag och J vaknade tidigt och åkte till mina föräldrar runt 08:30. Väl framme började vi genast packa in alla saker i deras bil och blev klara runt 09:30.

Runt 10-tiden hade vi packat bilen och äntligen redo för att åka!

Vi stannade på en rastplast i Mjölby och käkade mat som mamma hade lagat. HERREGUD SÅ GOTT!

Jag har aldrig besökt så många olika toaletter på så kort tid i hela mitt liv. Den här bilden är tagen i Scaniaparken (Ribersborgsstranden – samma toaletter som var en mardröm förra året)

Den här bilden är tagen på Ribersborgsstranden i Malmö. Tänk att det har gått ETT ÅR sedan vi var där sist! Jag minns att vi stod där och sa till varandra att vi förmodligen inte skulle komma hit igen på flera år och där stod vi ett år senare?! Jag är övertygad om att vi stannade på fler ställen innan vi hamnade här, men det är inget som jag hittar i mitt fotoalbum.

När vi hade ätit klart så åkte vi till utsiktsplatsen för Öresundsbron. Kommer ni ihåg vad jag skrev om den här platsen förra året? I det här inlägget skrev jag: Allt jag kunde tänka var ”mamma hade älskat det här”. Tänk att ETT ÅR SENARE så stod vi där tillsammans?!

Vidare åkte vi mot Limhamn och tog oss över Öresundsbron som är bron mellan Sverige och Danmark.

Här befinner vi oss på Storebæltsbroen. Jag har ingen aning om bilden togs före eller efter att vi hade tankat bilen, men vi hade i alla fall stannat på en mack och redan där började “VILKEN ÄR 95?!!!!!”-krånglet.

 

Runt 00:10 hade vi passerat gränsen mellan Danmark-Tyskland. Det åskade som f*n (aldrig sett något liknande) och man kunde knappt se vägarna på grund av regnet. Mamma och J sov medan jag och pappa höll oss vakna och tog oss framåt =)

Runt 01:30 bestämde vi oss för att parkera bilen på en rastplats i Neumünster där vi försökte sova några timmar. Runt 05:15 var vi ute på vägarna igen.

Runt 06:15 åkte vi till Ikea (i Hamburg – Schnelsen – i hopp om att kunna hitta en toalett) men insåg sedan att vi var alldeles för tidiga så vi fick leta vidare. Bilden ovan är tagen i Hamburg – Waltershof.

Klockan var ungefär 07:20 när vi lyckades hitta en rastplats i Regesbostel.

Någonstans i Leverkusen – Lützenkirchen fick jag så himla mycket ångest. Det var J som körde och det var flera bilar framför oss när en fartkamera blixtrade till. Vi tolkade skylten som att vi fick köra 80 (eftersom 60 gäller för det som visas på tilläggstavlan) men blixten var så himla stark att vi (eller i alla fall JAG) verkligen trodde att det var vi som åkte på den. Min morbror (som bor i Tyskland) bekräftade senare att vi hade tolkat skylten rätt så det var sprintern framför som åkte på den… (TACK OCH LOV)

Runt 13:55 lämnade vi Tyskland och åkte mot Liège i Belgien (pappa ville att vi skulle åka till ett ställe som han hade besökt för många år sedan)

Vi hittade tyvärr inte platsen men många andra fina byggnader (på bilden ovan är vi i Liège och klockan är ca 14:30). Vi åkte därefter vidare till en rastplats (Grâce-Hollogne – Horion-Hozémont) och käkade en sen lunch runt 15:40. Den här rastplatsen var verkligen en mardröm – jag fick en allergisk reaktion från ett myggbett på min fot och upptäckte senare att jag hade massa äckliga insekter all over me….

Runt 18-tiden var vi i Frankrike. Visste ni förresten att man behöver betala för att få åka på motorvägarna i Frankrike?! Hittills hade vi alltså fått uppleva X antal olika toaletter (där vissa var automatiska, självrengörande och OBEHAGLIGA som FAN), Y antal olika bensinstationer och Z antal konstiga trafikregler. Inte nog med det så kunde folk knappt engelska (men det visste jag redan i förväg). Klockan var i alla fall ca 20:30 när vi var framme i Paris.

Vi åkte till Camping de Paris och hoppades på att det skulle finnas plats för våra tält. Klockan var runt 22-tiden och alla var helt ärligt trötta och stressade. När vi kom fram fick vi först höra att det inte fanns några platser kvar. Sedan gjorde vi ett andra försök och helt plötsligt fick vi TVÅ tältplatser?! (Tack mamma för att du är så envis) Dock hade vi ingenstans att ställa bilen så J och pappa var ute och letade efter en plats i säkert en timme medan jag och mamma försökte få upp tälten samt fylla madrasserna med luft (som för övrigt gick åt helvete i början)…

Dagen efter besökte vi bland annat Eiffeltornet, Champs-Elysées, Alexander III Bridge, Parc Rives de Seine, Invalides, Trocadéro Gardens, Triumfbågen & Notre-Dame. Att köra runt i Paris är verkligen inget jag vill göra igen. Här kommer några bilder:

(Sekunden innan mannen vände sig mot mig och började säga massa saker på franska)

Den GODASTE(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) bolognesen jag NÅGONSIN har ätit. Skulle kunna tänka mig åka till Frankrike igen bara för att äta på den restaurangen igen.

Den 23 juli bestämde vi oss för att lämna Paris och åka tillbaka mot Tyskland. Den här gången föreslog jag att vi skulle försöka undvika vägtullarna genom att ta en annan väg ut från Paris. Vi hamnade bokstavligen mitt ute i ingenstans (här är vi på en obemannad bensinstation i Rozoy-sur-Serre – klockan är 13:13) och vi hade väldigt lågt med bränsle kvar i bilen. Det tog ett tag innan vi hittade hit, och när vi väl hade gjort det så kändes det nästan omöjligt att veta vilken pump som vi kunde tanka med (det hade varit olika varje gång).

Klockan var ca 15:30 när vi stannade på en rastplats (Héron-Couthuin) i Belgien för att äta en sen lunch.

Vi var framme i Tyskland någon gång mellan 21:00 och 21:30 där vi hälsade på två av mina morbröder. Runt 23-tiden käkade vi på restaurang och därefter åkte vi tillbaka till lägenheten och spenderade natten där.

Min andra morbror (som kom och hälsade på under kvällen) äger en livsmedelsbutik i Tyskland som vi besökte dagen efter. Det blev sista stoppet för oss innan vi började åka hemåt igen. Klockan var ungefär 22:20 när vi passerade gränsen mellan Tyskland-Danmark.

Vi var framme vid tullen för Storebæltsbroen runt 00:20 och vid tullen för Øresundsbron ca 01:40.

Pappa fortsatte köra mot Ullared och vi var framme på parkeringen ca 04:50. Vi vaknade 07:40 (20 minuter innan öppning)

Vi hade inte planerat att åka till Ullared egentligen (har vi någonsin gjort det dock?) och den här gången var det mest för att mina föräldrar var nyfikna. Jag och J lyckades komma därifrån med endast TVÅ saker!

Efter att vi hade lämnat Ullared stannade vi på en rastplats i Ödeshög där vi käkade vattenmelon. Ungefär en halvtimma senare var vi i Mantorp för att tanka bilen, och ca 17:30 var vi på Kens pizza i Boländerna (Uppsala). Det var 31 grader ute och för första gången någonsin kunde jag inte äta på grund av värmen… Jag och J var i alla fall hemma igen runt 7 tiden.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?