Fram till 10 augusti

augusti 10, 2019 - 16:11

Kan ni tänka er att jag inte har uppdaterat bloggen på nästan fyra månader?! Tyvärr har jag hunnit rensa mobilen ett antal gånger (men sparat alla bilder på datorn) så jag har inga exakta datum.

Jag bestämde mig för att äntligen sy babynestet som jag hade planerat att sy för något år sedan! Det tog ett bra tag att få alla mått på plats, och jag kan lova er att jag var rätt frustrerad när jag behövde sprätta upp vissa delar X ANTAL GÅNGER (men mest när maskinen inte ville samarbeta). Det blev dock väldigt bra i slutändan måste jag säga.

Jag är lite osäker på om den här bilden var tagen vid Willys eller Ica, men det var i alla fall efter ett arbetspass. Det var ett tag då jag verkligen kände att mitt liv bara handlade om att handla mat, jobba och studera haha…

En ganska dålig bild, men jag har även varit barnvakt och hämtat barn från förskolan. Fantastiskt roligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minns ni hur bra allt var sist jag skrev ett inlägg? Det kändes verkligen som att allt började vända efter ett tag. Egentligen var det inte så farligt, men jag började förlora en hel del energi mot slutet och allt kändes bara allmänt jobbigt. Det här var något som jag blev extra “frustrerad” över – jag kommer inte ha min nästa VFU i Uppsala. Min nästa (och längsta) VFU börjar i november (tror jag?) och kommer att vara någonstans i Heby. Förhoppningsvis får jag en klok handledare och bra kollegor =)

Den här kursen var H-E-M-S-K. Eller jag vet inte om det var kursen i sig som fick mig att känna så, men det var i alla fall så jag kände under den kursen. Jag har aldrig varit så omotiverad, orkeslös och allmänt utmattad. Inget av det som vi gjorde under kursen var svårt, men det krävde så otroligt mycket energi. Jag tror även att jag la ner mycket energi på “fel saker” och jag behövde ofta sova några timmar när jag väl kom hem. Usch vilken stressig och ångestfylld period!

När J åkte iväg på en minisemester åkte jag och sov över en natt hos A. Dagen efter åkte vi till Blåsen tillsammans och med mig hade jag en Ikea kasse med barnkläder som jag hade fått av henne. Tungt som F*N kan jag lova (det gick inga bussar från Blåsen heller vid den tidpunkten så jag fick gå längre bitar)…

Oturen fortsätter. J fick ett samtal från en person som ville köpa vår gamla bil så vi åkte för att möta upp honom. Flera timmar senare lyckades vi komma fram till ett avtal, och när vi väl var hemma igen så får vi ett samtal från köparen som säger att det är något fel på bilen. Jag och J fick hoppa in i vår nya bil igen och väl framme så ser vi att det har hänt något med motorn. Det slutade med att vi gav tillbaka pengarna och försökte ta oss till Uppsala igen (vilket tog 3 timmar eftersom skadan gjorde att J endast kunde köra korta sträckor i 30 km/h). Senare fick vi reda på att vattenpumpen hade gått samt att kamremmen behövde bytas (troligtvis hade människan kört som en galning och inte tagit hänsyn till att bilen var 17 år gammal). Det gjorde alltså att bilen tappade en hel del i värde, men vi lyckades få några tusenlappar för den till slut. Det gjorde verkligen ont i hjärtat att sälja den för ett betydligt lägre pris men det fanns inte så många andra alternativ.

Och hörni, inte nog med det så fick vi en P-bot när vi väl hade kommit hem och parkerat bilen (dock har vi endast oss själva att skylla eftersom vi glömde att starta parkeringen i appen)…

En liten paus från oturen…

Någon av dagarna var vi hemma hos min systers svärmor och grillade =)

Jag fick tillbaka provet som jag skrev en månad innan och fick 85/85 poäng!

Jag hade någon galen sallad-craving mot slutet så det var i stort sett det enda jag åt till lunch och middag…

Tillbaka till oturen. J upptäckte att varningslampan lyste på nya bilen och det visade sig att det var något fel på däcket. Vi fick åka till en däckverkstad där vi fick reda på att det var en lång spik som hade tagit sig in i däcket…

I början av juni hade jag mitt sista seminarium för terminen och var ÄNTLIGEN redo för SOMMARLOV!

Någon gång i juni åkte vi till Ullared för andra gången i år. Det blev en ytterligare spontan resa dit – vi bestämde oss ungefär sex på kvällen att vi skulle åka och var på vägarna ungefär en timme senare. Vi var framme runt 01/02-tiden och spenderade natten i bilen. Den här gången visste vi exakt vilka vägar vi skulle ta för att vara så effektiva som möjligt, vilket gjorde att vi var hemma i Uppsala igen samma dag =)

Den 15 juni var det dags för mitt första dop! Min fina gudson döptes i kyrkan <3 En fantastisk dag fylld med glädje, skratt, fina människor och god mat!

Och så fick jag äntligen träffa Klara igen! Vi har verkligen så himla mycket gemensamt nu för tiden <3

Jag och J åkte till Öregrund och Gräsö med min familj och hittade THE PERFECT SPOT. Dit åker vi definitivt fler gånger!

Jag hann jobba lite också och var även barnvakt någon enstaka gång.

Jag och J passade på att grilla själva när det var bra väder ute =)

20 juli åkte vi till Frankrike med mina föräldrar. Vi åkte genom Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike men spenderade mest tid i Malmö samt de tre sista länderna. Resan avslutades med Ullared för tredje gången i år (jag lovar att det inte kommer bli fler besök dit på ett bra tag haha). Mer om detta i ett separat inlägg någon gång!

I förrgår började jag läsa en extremt obegriplig artikel om Pierre Bourdieu, igår läste jag en hel bok och idag har jag planerat att läsa en annan artikel som är skriven på engelska. Förhoppningsvis fortsätter jag hålla motivationen uppe ett år till…

 

Fler bilder hittar jag dessvärre inte från den tiden. Jag minns dock att J blev farbror och att vi ofta åkte till olika badplatser och grillade med min familj. Jag och J har dessutom flugit luftballong men det tar vi också i ett separat inlägg någon gång.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?