27 december 2018 – 22 februari 2019

februari 22, 2019 - 23:02

Mitt första blogginlägg för i år! Kommer vara väldigt kortfattad men här kommer en resumé =)

27 december. Några dagar efter julafton satt jag och läste massor inför de sista seminarierna i litteraturkursen….

29 december. Två dagar senare var jag och J bjudna på middag hos mina föräldrar. Så sjukt gott med grillat!

30 december. Jag kunde verkligen inte sluta titta på den här serien så jag tog mig snabbt igenom alla säsonger som fanns ute. Definitivt min favorit nu!

31 december. NYÅR!!!!!!! Här hos Klara och Annika =)

Tänk att vi alla var samlade och firade tillsammans?! Kändes dessutom overkligt att jag och Johanna satt i samma bil med våra respektive?! Ahhhhh so many emotions!!!

100 kr-projektet blev RIKTIGT J*VLA BRA!!!! Bara att sätta dit knopparna nu så är allt färdigt =)

Vi valde att inte måla insidan eftersom det dels kändes onödigt, men också för att det såg riktigt snyggt ut utan färg!

2 januari. Och så var vi igång igen. Här höll vi på med det näst sista projektet i grupp (i litteraturkursen).

5 januari. Nadia åkte till mig och sov över en natt. Vi pluggade hemtenta och hjälptes åt.

KaaaaOOOOOOOOOOS i vardagsrummet – som det blir varje gång Kashma pluggar.

(OBS! På bilden är inte skänken målad eftersom jag misstänker att vi målade den dagen efter…? Det här inlägget kommer verkligen vara rörigt)

7 januari. WEBBUTVECKLINGS KURSEN BÖRJADE!!!!!! The happiness was real. Liksom sömnlösheten.

8 januari. Här hade jag skrivit ihop det första utkastet på min hemtenta. Hade alltså tio dagar tillgodo.

12 januari. Vi köpte en ny skrivare eftersom den gamla gav upp helt plötsligt.

På eftermiddagen åkte jag till Maija och we had a GREAT time together!

 

15 januari. Helt plötsligt hade det gått ett år sedan jag började plugga? Hur sjukt är inte det?!

16 januari. Jag och J hade kommit överens om att försöka äta “lite bättre” än vad vi redan gör, samt undvika godis, läsk osv. På bilden ser ni vår första halloumistroganoff som var så sjukt god!

17 januari. Barnvakt! Som jag hade längtat <3

21 januari. TERMIN 3(!!!!) började! Först ut var matten. SJUKT taggad var jag!

25 januari. Jag skaffade gymkort igen. Varför vill jag alltid gymma på vårterminen?

26 januari. Det snöade. Och snöade. Och SNÖADE. Men jag klagade inte för utsikten från köket var magiskt 😀

27 januari. Date night with my love

29 januari. Den 29:e januari träffade jag den här fina människan <3 Jag fick följa med till barnmorskan och fick höra gudsonens hjärtljud för första gången. Ni förstår nog inte hur mycket jag grät av glädje. SÅ HIMLA FINT!

1 februari. En kompis bad mig att fixa en enkel poster med ovanstående citat (och han skulle i sin tur ge den till sin kompis i födelsedagspresent). Så jag fick ihop en och skickade den till honom, och fick den här bilden några dagar senare. Tänk att något som JAG har skapat hänger i någon annans hem?!

Vi åkte med mina föräldrar till Mekonomen där de köpte en takbox inför sommarens äventyr.

Jag fick tag i dessa för en billig peng. Passar hur bra som helst i vardagsrummet!

3 februari. Ikea-shopping. Äntligen köpte vi en kaktus haha. Har planerat att göra det sedan vi flyttade in men det hade helt enkelt inte blivit av.

4 februari. Fler föreläsningar!

8 februari. Jag kom in på Blåsen med en enorm kasse som var fylld med skräp. Vi skulle bygga djurhus!

Det var även sista dagen på webbutvecklings kursen (även om jag hade skrivit och skickat in allt för länge sedan).

Såhär blev vårt “hus”. Vi behövde dock mer tid eftersom vi hade en hel del kvar, men vi fick i alla fall med det viktigaste som var 2D samt 3D former/figurer.

15 februari. Mitt intresse för redigering väcktes till liv igen (även fast det har funnits där hela tiden)

(Okänt datum). Jag och J har även varit iväg till Ullared! En väldigt spontan tripp kan jag säga. Vi bestämde oss för att åka kl 11 på dagen, och innan vi började packa så städade vi hela lägenheten och var färdiga runt 12-tiden. Sedan packade vi en halv ryggsäck var med kläder och åkte. Vi bokade hotell i bilen så INGET var alltså planerat. Så himla kuuuuuuuuul!

Vi kom fram till hotellet runt 19-tiden…

…Och uppgraderade vårt rum eftersom vi (var lata och…) inte hade några lakan/handdukar med oss.

18-20 februari. Nadia kom över och vi pluggade inför salstentan (i matematik) som var den 20:e februari.

21 februari. Helt plötsligt var mattekursen avslutad och här satt vi igår och fick information om VFU:n?!

Jag hade sökt ett ytterligare jobb vid sidan om studierna (är alltså anställd på 3 olika ställen nu för att jag vill se så mycket som möjligt) och behövde en referens. Hörde av mig till min förra VFU-handledare och fick det här svaret. Ren lycka!

Den här bilden kommer alldeles för långt ner i inlägget men här hade jag alltså påbörjat min dokumentation i webbutvecklings kursen. Den blev alltså 64 sidor!!! Jag kan försäkra er om att det var rätt tufft att plugga 200%, men SÅ HIMLA VÄRT DET! Kommer definitivt göra om det, och jag tänker att nästa tillfälle ev. blir i maj.

Idag har jag varit ute på VFU och fått träffa alla barn, föräldrar och pedagoger för första gången. Jag och min handledare har skrattat ihop, samtalat om allt mellan himmel och jord OCH hon har verkligen visat ett genuint intresse för allt jag har haft att komma med (vilket är ändå något som är självklart kan man tycka, men tyvärr är det inte det). Vi satt t.ex. och kikade på saker jag hade skapat i Photoshop, och hon tyckte att vi skulle skriva ut dem så att de kunde använda dem i sin verksamhet. Det kändes riktigt bra måste jag säga. Oron lägger sig alltid lika snabbt när man vet att det är en vettig människa man har att göra med.

Som ni säkert märkt så är det här inlägget väldigt dåligt strukturerat och jag har gjort mycket mer än vad jag har orkat fota/få ner i text. Jag har liksom pluggat (obviously), varit hos mina föräldrar, umgåtts med vänner, JOBBAT och återigen pluggat. Men jag har också varit glad, alltså riktigt GLAD för det mesta. Jag har dessutom:

» Varit sjukt imponerad över mig själv och framför allt stolt. Jag var helt inställd på att nå mina mål och det gjorde jag.

» Insett hur enkelt det är att få saker och ting gjort, bara man övertalar sig själv och sin hjärna till det. Jag tror helt ärligt att jag har upptäckt “tankens kraft” på ett helt annat sätt. En del av mig vill tro att det är det som har hållit mig frisk också.

» Varit sjukt “nöjd” över vilken respekt jag har fått av andra. På en av mina arbetsplatser har jag blivit så himla bra bemött från första stund. Måste tillägga att det också beror på att jag har en GRYM arbetsledare/givare. Och som ni säkert kommer ihåg så var det den främsta anledningen till att jag ville börja plugga, d.v.s. jag var trött på att bli annorlunda behandlad för att jag saknade utbildning.

» Haft glädjetårar i stort sett varje dag. Innan salstentan möttes jag av tre kursare som (helt oväntat) hyllade mig för mina prestationer. Jag var bokstavligen redo att gråta av glädje.

2019 har helt enkelt börjat bra för mig. Vissa gånger har jag, precis som vilken annan människa som helst, varit frustrerad över vissa saker, men det är inget jag har valt att lägga någon större energi på. Jag kan verkligen säga att det känns som att ett “nytt”/bättre-jag är under utveckling. Jag känner att jag får saker och ting gjort, jag känner att jag har tydliga mål och vet vad jag vill och det gör att jag ständigt känner mig motiverad. Ibland förundras jag över hur bra jag har gjort ifrån mig hittills, och det är nog något jag måste påminna mig själv om allt oftare.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?