Vill jag bli universitetslektor?

juli 16, 2018 - 20:32

Svar: JA! Jag planerar redan nu att studera vidare på en högre nivå. Jag vill självklart jobba som lärare för det är trots allt det som jag har valt att plugga till, men samtidigt planerar jag många år i förväg och inser att jag vill ha en högre utbildning så att jag har möjligheten att byta yrke om jag inte trivs efter 30 år. Planen är därför att läsa ett masterprogram och därefter söka in till en forskarutbildning där jag antingen skriver en halv doktorsavhandling (licentiatexamen) eller en hel (doktorsexamen). Troligast blir nog att jag satsar på ett licentiat och då är jag alltså färdig innan jag fyller 30. Det ger mig även möjligheten att undervisa på universitetsnivå så det har verkligen sina fördelar 😀 Planer kan dock ändras men det är vad som flyger runt i mitt huvud just nu =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?