Jag fick hålla i en lektion?!

januari 24, 2018 - 19:11

Första gången i datorsalen 😀 Världens mysigaste rum! Stora fönster, stort ljusinsläpp och så… luftigt!

Kändes så skönt att sitta där inne med en fin utsikt bakom skärmen…

I tisdags hade vi en IKT föreläsning som var en introduktion i den digitala utvecklingen inom skolan/förskolan.

Under lektionen frågade läraren om det var någon som kände till WordPress – jag räckte givetvis upp handen. Jag bloggar på WordPress och jag har skapat många hemsidor åt mina kunder som är WordPress baserade. Någon minut senare pekade han ut mig för att svara på frågan om vad WordPress är och jag gav nog den mest logiska och välformulerade svaret jag någonsin gett sådär spontant?! Vet inte vart det kom ifrån… Föreläsaren, Lars, var i alla fall lika imponerad som jag var.. 🙂 Han la även skämtsamt till i slutet: “Jaha är det du som ska hålla i föreläsningen imorgon eller?”. Som faktiskt visade sig bli en verklighet.

På vår första IKT lektion igår skulle vi alltså skapa våra egna presentationsytor och jag hade som plan att sitta och lyssna istället för att arbeta. Jag visste ju redan hur man gjorde, så min tanke var att endast sitta och lyssna för att endast ta hänsyn till det som var nytt. Men så blev det verkligen inte. Utan lektionen slutade upp med att jag blev kallad “Html-geniet” av läraren och fick ta över hennes plats längst fram för att lära hela min grupp hur man använde WordPress – på ett enklare sätt. Därefter fick jag fortsätta agera lärare genom att gå runt till ALLA som behövde hjälp, vilket i stort sett var ALLA. Egoboost. Fan vad bra jag kände mig! Även läraren ropade “Html-geniet” minst sex gånger för att hon inte kunde hjälpa studenterna med det som de behövde hjälp med. Hon var alltså utbildad för att kunna LÄRA OSS hur man gjorde men istället fick jag hålla i mer än halva lektionen haha! EN vecka in i utbildningen, känns bra. Så himla kul att få möjligheten att träna på att vara pedagogisk redan nu 🙂

Bland mina kursare så anses jag vara riktigt smart också. Just för att jag har sådan koll. Känns så himla bra på något sätt att folk kommer fram och ger mig beröm och hyllar mig för något som jag anser vara så självklart <3 Otroligt motiverande!

För övrigt så är jag RIKTIGT trött i skrivande stund och mår riktigt illa. Det beror säkerligen på att jag har varit uppe sedan 06 och pluggat/bearbetat information OAVBRUTET. Inte ens under lunchen höll jag mig till andra diskussioner än just plugget. Jag var dessutom kvar extra länge idag (till 18:00) för att gå på en frivillig föreläsning (edu studentcoach som innebär att man får svar på ALLA sina frågor). Jag har även haft ett seminarium idag som har tagit på krafterna en hel del, och i efterhand inser jag att jag la ner alldeles för mycket energi åt att vara nervös.. Läraren pratade mer än oss, det var alltså som en vanlig föreläsning. Så för er framtida lärarstudenter: Första seminariumet var inte så illa! Mitt andra seminarium har jag på fredag så vi får se hur det går.

Men först: GODNATT!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?