#14 Photoshoot /Öppet ljus

november 7, 2017 - 18:48

Aldrig aldrig aldrig mer manuell fokus när jag befinner mig i studion! Blir smått sur på mig själv för att jag valde det manuella objektivet över mitt 18-55mm 🙁 Dock var det på grund av sämre ljusförhållanden… Jag har numera lärt mig att blixten ALLTID ska finnas med i väskan…

Herregud vad mycket folk det var ÄVEN denna gång.. Medan Johanna stod i rampljuset funderade jag över hur jag ALDRIG skulle klara av att vara i hennes skor…

Inte riktigt mina färger (och därför har jag svårt att få till ljuset), men jag tyckte att bilderna blev rätt häftiga ändå 😀

Jag nämnde att en Canon EOS Mark IV var en dröm, och plötsligt dök en fotograf upp och la den i händerna på mig tillsammans med ett dyrtoch framför allt tungt, objektiv. I min hand höll jag alltså över 100 000kr. Mäktigt? Ja. Läskigt? SOM FAN! På bilden ser ni hur det såg ut när en annan fotograf fick en stund med godingen 🙂

Johannas häftiga, strukturfyllda byxor skulle helt klart fotograferas…

Mer svartvitt åt folket. Jag är riktigt missnöjd med hur mörka ögonen blev 🙁 Porträtt is all about the eyes and I failed! JA Kashma, det är okej att alla bilder inte blir som tänkt ibland.

Här fick jag sudda ut en söt liten pojk på grund av skyddade identiteter.  Men här ser vi alltså studio-teamet, med fokus på Peter(?) som såg till att modellerna verkligen hamnade i rampljuset 😀

– Du… Vill du följa med till tvättstugan? Det var alltså en fotograf som frågade Johanna i smyg om en tur till ett mindre synligt område och jag kunde inte hålla igen för skratt… Det lät ju så sjukt fel i den tonen! 

Avslutningsvis hamnade vi under ett valv för att ta årets första höstporträtt. Skärpedjupet är jag nöjd över, resten står fortfarande oklart i mitt huvud.

 

Slutsats: Kashma var inte särskilt nöjd över bilderna. Däremot fick jag lära mig massa nytt under dagen och informationen sitter än så det ska vi glädjas över =)

Alla bilder är för övrigt tagna med Nikon D3300 och jag använde ett medföljande objektiv på 18-55mm samt fast objektiv på 50mm. 

 

Under öppet ljus fick jag även fota andra än Johanna. Jag fick till exempel prova på att fota barn och familjeporträtt – något som jag aldrig har gjort tidigare. Riktigt spännande (och svårt med små barn) var det =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?