BILLIGT november

november 2, 2017 - 22:51

Forever young | Blå blus

Rosa clutch wallet

Vit blus  | Kjol

Party-klänning

Winter sweater | HP sweater

 

– “Jag behöver nya kläder”

– “Men kom så åker vi och köper in lite nytt?”

– “Nej… För det är så jäkla dyrt?! Förstår inte hur man ska ha råd med att uppgradera garderoben när EN tröja kostar 500 och uppåt?!”

Precis så låter diskussionerna hemma hos oss varje månad. Nu är vi dock lyckligt lottade som faktiskt har två inkomster och har råd att lägga lite pengar åt sidan varje månad. Ändå känns det som att man aldrig riktigt hinner köpa det man behöver för att det blir uppskjutet varje månad. Varje månad inleds med “I slutet av denna månad ska jag köpa det här och det där!“. Sedan närmar vi oss löning och då börjar Kashma gå i andra tankar som att lägga pengarna åt sidan och spara ihop till något viktigare. Men då kommer Jocke och övertalar Kashma till att faktiskt unna sig också emellanåt och leva i nuet. Och så kommer ångesten när man väl drar sitt kort… 

Det kan handla om i princip vad som helst – från att köpa knäckebröd till att köpa en ny soffa. Den där göra-av-med-pengar-ångesten finns alltid där och jag känner att den har blivit värre på sistone, vilket är sjukt konstigt då min lön har fördubblats den senaste tiden..?

Som tur är att man har möjligheten att fynda på rean, eller hitta någorlunda billigare plagg på Ebay, Wish, Alipress etc. Ibland (läs: rätt ofta) tycker jag om de billigare plaggen mer än vad jag lyckas hitta i svenska butiker. Personligen tycker jag att utbudet i många butiker är rätt dåligt. 

Ett levande exempel. Kashma hittar en aprikosfärgad blus och inser att armar, axlar och urringning följer enligt hennes kroppsform. Sedan åker blusen på i ett provrum och då inser hon att den är tre storlekar för bred. Kashma ger sig inte, utan hon går vidare till nästa avdelning där hon får syn på en randig off-shoulder top. Don’t judge a book by its cover, they said. I provrummet förstår Kashma att magtröjor inte är hennes grej.

ALLTID ska det vara något. Längd, färg, passform går tydligen inte i kombination med varandra längre.  Vad hände med det gamla utbudet för oss som gärna kör på nuvarande “basics”?

Nä, jag gör som jag alltid har gjort – håller mig till nätshopping som för min del innebär mindre krångel och frustration.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?