Från RAW till JPG

oktober 27, 2017 - 12:49

Något som jag inte hade ett hum om innan men som jag lärde mig igår var hur man får den matta effekten i sina bilder.  Förklaringen finns här 🙂

Jag har suttit och letat efter hemsidor som erbjuder gratis RAW filer som man kan sitta och redigera till en färdig produkt. Igår hittade jag till Wesaturate som erbjöd just detta OCH lite till! Förutom att redigera andras bilder så kan man lägga upp egna och få respons genom nedladdningsantal & likes på sina bilder. Ett sjukt bra online verktyg för oss som håller på att lära oss hur vi ska ljussätta och redigera en bild =) Dessutom kan man låta sig inspireras av andra som redigerar exakt samma bild – ibland när jag tror att jag har redigerat hyfsat bra så kikar jag på någon annans redigering och ser att min bild hade kunnat bli så himla mycket bättre. Vi har alla en egen stil som vi strävar efter och ibland när man sitter och redigerar så blir man lite vilse och tappar bort sin “riktiga” stil (speciellt som nybörjare). Det är i alla fall något som jag har upplevt efter varje redigering. Lösningen för mig blir att redigera bilden på nytt, tills jag har fått nästan samma resultat. Syftet är inte att “kopiera” innehållet, utan snarare för att jag själv ska förstå HUR jag ska gå tillväga för att uppnå min personliga stil. Det har varit sjukt givande hittils måste jag säga! =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?