#13 Photoshoot /Studio

2017-10-22
oktober 25, 2017 - 12:43

Dansade runt tills jag mådde illa… Allt för att få en hyfsad bild!

Jag vet inte om jag gillar den kalla tonen i bilderna? Väl på plats förstod jag inte varför det blev blått, men nu i efterhand (självklart är en efterklok) inser jag att det var på grund av vitbalansen som jag ställde in igår… Jag hade kunnat fixa till det med ett enkelt knapptryck i Photoshop men jag känner att jag vill behålla bilderna så nära originalet som möjligt för att komma ihåg och lära av det till nästa gång.

Något annat som jag störde mig på som F*N var att bilderna blev så oskarpa!? Ytterst få bilder blev skarpa… Ändå tycker jag att jag hade en hyfsad snabb slutartid och två starka blixtar för att frysa rörelse? Jag provade med snabbare slutartider men då blev det svart på bilden istället. SOM SAGT, tur att det inte är långt till nästa öppet ljus så att jag kan få svar på mina frågor!!

Alltså WOW… MITT HÅR! Jag som tyckte att jag bara slängde upp håret lite fult på 10 sek… Blev ju mycket finare än vad jag kunde föreställa mig =)

Och ja… Vi bjöd på oss själva rätt mycket där inne.. Tänk att vi alltid lyckas hitta på nya saker tillsammans 😀

I söndags hamnade vi i studion (som jag inte har besökt på länge) för att ta några studio bilder. Tråkigt nog hade jag glömt bort 95% av allt jag en gång kunde… Jag hade fortfarande koll på hur en satte upp blixt och tillbehör, men när jag skulle ställa in alla inställningar så tog det stopp. Istället fick jag prova mig fram tills ljuset blev hyfsat… Tur att öppet ljus är runt hörnet så att jag kan lära mig allt igen på nytt 🙂 Kanske skriva ner det också den här gången…

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?