#12 Photoshoot /”Springskogen”

2017-10-21
oktober 21, 2017 - 16:02

Idag gick jag tillbaka till samma skog för att lära mig lite mer om mitt senaste objektiv & ljussättning i naturen. Jag “fuskade” lite och passade på att lära mig lite mer teori medan kamerabatteriet var på laddning och mycket av det som jag lärde mig under den korta tiden börjar långsamt ta sin plats. Dagens lärdomar eller snarare “AHA”-moments handlade om hur bländare och distans till motivet har för påverkan, om vilken funktion mätning & AF-områdesläge har och hur jag kan sätta en egen vitbalans. Dessutom lärde jag mig hur objektivet verkligen fungerar under manuellt läge. För första gången någonsin har jag alltså lärt mig att använda manuellt läge till fullo och jag ÄLSKAR det! HUR kunde jag leva på autoläge innan?!

Dagens första övning – Att få ett blad i fokus & en snygg, ren bakgrund. Det här hade jag redan bemästrat i autoläge men när en ska sätta alla inställningar själv med ett objektiv som inte erbjuder AF så blir det lite mer tricky. Jag fick i alla fall till det rätt snabbt!

När man är ute och fotar ser en naturen på ett helt annat sätt. Allt blir helt plötsligt så himla vackert!

Älskar hur bakgrunden till motivet blev!

Jag mötte en vän längs vägen som tyckte att det var roligt att underhålla mig. Många skratt och pickaboo’s blev det.

Aj aj aj.. Oskarpt…

Nikon D3300 @50mm

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?