Vi ska campa på Island!

juli 2, 2017 - 01:47

Reykjanes | Visit Iceland

Alltså WOW! Island. Jag finner inga ord för hur vackert det är! Glaciärerna, alla landskap och varma källor…. JAG VILL DIT! Och VI ska dit.

När vi kom hem från Thailand var vi väldigt mycket överens om att aldrig åka dit igen, just för att det inte var något för oss. Det är inte så billigt som alla pratar om, det är inte lika vackert som ryktet. Phi phi var ett undantag, där var det otroligt vackert. Men Phuket och övriga ställen som vi var på var inte alls lika vackra. Det är annorlunda från Sverige, absolut, men ingenting som jag skulle vilja se igen. Stark sol, hetta och bad är väl kanske inte min grej riktigt. Att upptäcka nya saker däremot är mer JAG och jag vill kunna gå längre än två meter innan det är dags att springa tillbaka till hotellet för att kyla ner sig. Jag tror dock att det berodde mer på att det var så galet fuktigt – alltså det gick knappt att andas!

Hur som helst så har vi bestämt oss för att inte åka någonstans där vi endast ser vacker strand och turkost vatten. Vi vill se mer – typ glaciärer, svarta stränder, bada i varma källor och få uppleva något unikt.

Jökulsárlón | The culture map

Tanken är att åka dit och hyra bil direkt från flygplatsen för att sedan ta oss söder ut. Planen är också att campa, att ta med ett tält och andra tillbehör för att överleva i sex dagar. Vårt första bekymmer var egentligen att använda naturen för att göra sina behov (vilket inte är så uppskattat eller mysigt för den delen) och då hittade vi en lösning – Camping sites! Runt omkring finns det camping sites som erbjuder kök, toalett och dusch (och självklart mark som du kan tälta på). Priset för en natt ligger på ungefär 1500 ISK vilket motsvarar ca 132 kr enligt Forex – alltså inga pengar alls egentligen. Fördelen med camping sites är att du får tillgång till dina basbehov, och dessutom är du säker på att du tältar på säker mark (dvs inte privat mark). Nackdelen är att vissa har begränsade öppettider, t.ex. öppnar i maj och stänger i september. Om vi åker i juni nästa år bör vi dock inte ha några problem =)

Vi funderade på att åka redan i höst, men vi tänkte igenom det och kände att vi faktiskt behöver lägga pengarna på lägenheten just nu. Däremot är camping på Island fortfarande på tapeten och vi båda är taggade till max på att få göra detta! Det kanske inte blir i höst och definitivt inte i vinter (alldeles för kallt för att tälta obv), men någon gång i vår eller nästa sommar.

Plan Iceland

Några platser som vi vill besöka är:

  • Vík
  • Jökulsárlón
  • Skógafoss
  • Skaftafell nationalpark
  • Seljalandsfoss
  • … Och den populära blue lagoon om vi hinner.
Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?