Hudvård & söndagsrutiner

maj 14, 2017 - 03:05

1. Blekningskräm NR.1 & NR.2 | 3. Blackhead strips | 4. H2o-mask | 5. Facial mask | 6. Triple active fresh (affiliate)

I början av gymnasiet var mina söndagar alltid bokade. För mig tog det hela dagen att gå upp, duscha, raka mig, lägga ansiktsmask och allt annat som kom på köpet och det skulle även fixas hår och naglar. Vissa produkter skulle t.ex. sitta i minst 40 minuter och fem timmar senare var jag NÄSTAN klar. Men vet ni vad? Det gav också resultat. Jag ska inte börja prata om hur mycket min hud förbättrades, men även hur mycket jag förändrades inombords. Det fick mig att känna mig så himla fräsch och det gav någon självkänsla-boost.

Det var få stunder som jag kunde känna så för jag hade andra problem som jag inte kunde kontrollera. Till exempel hade jag svåra svettningar och kunde duscha 7 gånger per dag. Efter flera besök hos doktorn började jag tro att det kanske var något psykiskt, så jag bestämde mig för att boka en tid hos en psykolog. Två besök senare var vi överens om att det inte var något fel på mig psykiskt. Sedan minns jag att det var ett j*kla springande fram och tillbaka utan att något hände. Under tiden kunde jag inte göra något annat än att bara stå ut med problemet tills jag skulle få något resultat. Problemet kvarstod under hela min gymnasieperiod, men det försvann väldigt snabbt mot slutet. Idag kan jag alltså (ÄNTLIGEN!) duscha en gång per dag utan att behöva hoppa in i duschen igen fem minuter senare.

När jag började jobba efter studenten försvann mina söndagsrutiner. Istället gick jag och såg ut som ett troll i håret efter jobbet och för att vara ärlig så brydde jag mig inte så mycket heller. Min hud började leva sitt eget liv och jag kände inte den där positiva känslan längre som jag brukade göra. I söndags bestämde jag att jag skulle införa mina söndagsrutiner igen och jag kände mig helt klart pånyttfödd!

För ett bra tag sedan fick jag en mask av min syster som hade legat i min låda sedan dess. Jag bestämde mig för att prova den för en gångs skull och jag önskar att jag hade gjort det tidigare. Alltså masken är ett under för oss med torr hy!

När jag ställde mig i badrummet och skulle ta ut masken så var det helt omöjligt. Det var alldeles för fuktigt och det gick knappt att greppa tag i masken. Till slut lyckades jag få på mig dem och 40 minuter senare var min hud lika pånyttfödd som jag var. Alltså helt klart den bästa återfuktande masken jag någonsin hört talas om!

Efter tio minuter lyckades jag äntligen få bitarna på plats 😀

Mina nya rutiner är lite annorlunda från de gamla men håller fortfarande måttet. Här är en lista på saker som jag måste hinna med på söndagar:

  1. Jag börjar alltid med att få bort partiklar som inte ska vara där, till exempel död hud, pormaskar och något hårstrå som knappt syns. Det gör jag genom att använda en peel-off mask och jag håller mig fortfarande till Lykos ansiktsmask.
  2. Sedan är det dags att bleka hår. Jag är personligen inte positiv till att raka bort små hårstrån på känsliga områden (i ansiktet) som endast resulterar i att nästa utväxt blir värre, därför väljer jag att bleka dem och får en mycket bättre effekt. För er som redan har blonda hårstrån så är inte detta ett problem, men mörkare hårstrån vid till exempel polisongerna kan vara jobbiga och det ser för jävligt ut om en tar bort dem =( Jag använder mig av samma blekningsmedel som för några år sedan; för ansiktet & för kroppen.
  3. Därefter tar det minst 1 timme att tvätta håret, ansiktet, raka sig och bli riktigt fräsch!
  4. Väl ute ur duschen lägger jag hårolja i håret. Jag upplever att det gör mitt hår mindre frissigt och oljan får håret att lukta gott längre. Produkten som jag använder hittar ni här.
  5. Sedan lägger jag ytterligare en ansiktsmask för att återfukta ansiktet. Och jag har hittat världens bästa återfuktande mask!
  6. Nu är alla tidskrävande-steg avklarade. Dags att fixa hår och naglar!

Det tar tid, men jag lovar att en mår så himla mycket bättre efteråt <3

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?