Middag för 4 under 50-lappen

april 16, 2017 - 13:13

Nyligen hittade jag en grupp på facebook som heter “middag för 4 under 50 lappen” och bestämde mig för att gå med då jag kände att vi behöver utöka vår matlista.. och kanske även vara ekonomiska? Så som det ser ut just nu hemma hos oss så lagar vi mat för 10 personer och “tvingar” i oss mat som magsäcken egentligen inte har plats för. Idag hittade jag ett super bra knep för att minska våra mat-utgifter och det är egentligen super enkelt =)

För det första så måste vi börja använda saker vi redan har hemma. Istället för att gå och handla så ofta så kan vi faktiskt försöka bruka det vi redan har hemma! (Kan kännas som en självklarhet för många men ibland glömmer man bort när man har andra alternativ..). Idag såg jag t.ex. att vi hade mat som inte hade blivit dålig och som inte hade stått för länge i kylskåpet. Tanken som jag fick var att vi kunde göra något av det istället för att göra något nytt som får stå länge nog för att sedan slängas. Vi hade fortfarande nacho chips kvar från när vi gjorde paj, riven ost fanns i kylskåpet och färdig tacofärs fanns också tillgängligt (en hel del faktiskt).

För några dagar sedan när vi bakade plockade J fram två små bortglömda formar som vi tidigare hade köpt från Ikea och då fick jag genast en idé. Dessa kan ju lika gärna användas för matlagning?! Idag var det en självklarhet att de skulle användas – dels för att vi ska för en gångs skull få i oss rätt mängd mat (kanske inte det nyttigaste) för att förhoppningsvis lära oss hur mycket vi äter och hur mycket vi ska laga i fortsättningen. Super gott och smidigt!

Ingredienser för maträtten är köttfärs, tacokrydda, nacho chips och riven ost. Hur mycket du vill ha av respektive del är helt upp till dig. På baksidan av tacokryddan ser du också hur mycket köttfärs/vatten som behövs för x gram krydda. Precis som att göra vanlig tacofärs! =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?