Brownietårta /vit chokladpannacotta

april 11, 2017 - 17:53

Igår bestämde jag och J att vi skulle baka för första gången tillsammans (tidigare har jag bara bakat muffins). J föreslog att vi skulle baka något litet och enkelt – dels för att vi oftast bara tar en tugga var (mer än så blir det oftast inte) och dels för att underlätta för oss själva. Jag höll med om att vi skulle baka något litet men i sådana fall skulle vi ge oss själva en utmaning också. När jag googlade fick jag fram ett recept på Brownietårta med vit chokladpannacotta och det stod plötsligt helt klart för oss att det skulle bli vår efterrätt!

Vi skyndade oss fort till affären och köpte alla ingredienser för att börja baka efter maten. Redan vid första steget stod vi båda och var förvirrade över vad “Vispa tills smeten blir pösig” innebar. Det var just ordet “pösigt” som vi båda inte förstod..? Lösningen fick bli att ringa bak-experten Syrran som förklarade vad vi skulle göra..

Sedan var vi vidare vid nästa steg och under hela bakprocessen så hade vi så fruktansvärt roligt. Flera gånger funderade jag på att sätta upp en kamera som filmade oss i smyg haha! Jag brukar alltid säga till J att vi borde hitta på något tillsammans (t.ex. att gå ut och ta promenader oftare) och nu är vi båda överens om att vi borde göra saker som t.ex. baka oftare!

Enligt receptet skulle det ta minst 2 timmar för pannacottan att stelna, men fyra timmar senare tappade vi tålamodet och skar upp två bitar. Dessvärre var den fortfarande inte färdig och fortfarande lite lös så det blev svårt att få ordning på tallriken. Tur att man har Photoshop som kan rädda upp lite 😀 Tårtan var EXTREMT god – dock kommer vi vispa kakao-blandningen mer och ha ett tunnare lager med pannacotta nästa gång!

» Hitta receptet här

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?