Målning & tapetsering /hall

Fondvägg – check!
februari 11, 2017 - 23:09

Vilken stor hall vi har ändå?!

Jag kan fortfarande inte förstå att vi redan befinner oss i februari och snart har halva månaden gått? Om bara några dagar är det alla hjärtans dag, om 11 dagar fyller vi ett och om 13 dagar fyller J 27?!

Den här veckan har gått väldigt fort men jag har ändå hunnit med en hel del. I förrgår var jag och J redo för att tapetsera hallen (vi målade klart taket förra veckan) och vi började med den svåraste biten – fondväggen. Att tapetsera med ett klurigt mönster var rätt svårt i början men sedan började vi förstå hur vi skulle göra. Så nu är vi klara med fondväggen i hallen och resten kommer vara mycket enklare att sätta upp (TACK OCH LOV!). Vi har även börjat kika på vad vi ska göra med väggen mittemot – ett förslag var att lägga nytt golv och sätta en byrå och lite annat där. Men att lägga om golvet i hallen innebär även att vi måste lägga nytt golv i köket eftersom de sitter ihop och en tröskel skulle inte lösa problemet direkt.

Sedan började vi kika på skjutdörrar och helt nya PAX(!) garderober (kommer visa hur upplägget ungefär kommer vara i ett annat inlägg) och det var en idé som vi båda fastnade för. Så nu är det bara att tapetsera klart och förhoppningsvis är vi helt klara med hallen inom kort =) Observera att fondväggen inte är med på bilden utan det är den andra delen av hallen som fortfarande behöver tapetseras.

Dagens händelse

Idag var jag med om något sjukt läskigt på jobbet och jag är glad att jag kunde finnas där. Det var nämligen en kvinna som kom in när jag stod i kassan och hade svårt att prata. Jag förstod inte riktigt vad hon försökte säga så jag frågade om hon behövde hjälp. Hon nickade. Jag gick runt bardisken och försökte få ett fast grepp runt henne ifall att hon skulle falla ihop, men jag hann inte riktigt få tag i henne så som jag hade velat. För någon sekund senare föll hon till marken och jag åkte med. Jag gjorde allt i min makt för att hon inte skulle falla hårt till golvet och som tur var att jag hann dämpa fallet genom att jag drog i henne samtidigt som vi båda föll.

Kvinnan berättade för mig vad hon hette och vart hon hade ont och i nästa sekund var ambulans på väg. Några minuter senare var hon helt blå om händerna och hennes sår runt munnen blev värre – och strax efter det började hon blöda näsblod.

Jag fanns där bredvid henne och trots att jag inte kunde påverka situationen mer än vad jag redan gjorde så är jag glad att jag fick vara där och hjälpa till. Vi ville ringa en anhörig och jag sa att jag kunde följa med i bilen men det ville hon inte. Tänk vad hemskt att inte ha någon att ringa till i en sådan situation?!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?