#4 Photoshoot /Södra Sävja

2016-11-30 Olycka vid ett övergivet hus
december 9, 2016 - 10:12

dsc_0157-som-smart-objekt-1dsc_0165-som-smart-objekt-1 dsc_0198-som-smart-objekt-1 dsc_0252-som-smart-objekt-1 dsc_0264-som-smart-objekt-1 dsc_0453-som-smart-objekt-1 dsc_0565-som-smart-objekt-1 dsc_0641-som-smart-objekt-1 dsc_0649-som-smart-objekt-1 dsc_0690-som-smart-objekt-1

DÄR! Precis där ser ni den “förtrollade” växten som tog sig under byxorna för att sedan slingra sig runt benet!!

dsc_0719-som-smart-objekt-1 dsc_0733-som-smart-objekt-1 dsc_0774-som-smart-objekt-1 dsc_0785-som-smart-objekt-1

Och så försiktigt ner igen…

dsc_0791-som-smart-objekt-1 dsc_0801-som-smart-objekt-1 dsc_0817-som-smart-objekt-1

dsc_0832-som-smart-objekt-1 dsc_0849-som-smart-objekt-1

Och så var det dags för lite foto igen. För några dagar sedan hamnade dubbel J och jag i en skog vid södra Sävja för att ta lite bilder. Väl där fick vi ett perfekt ljus mellan träden när solnedgången började närma sig och vi lyckades kamma ihop ett par hundra bilder. Det är ett äventyr varje gång vi går ut och fotar – hittils har jag ramlat, halkat ner för en kulle, “vrickat foten” och snubblat över små som höga stenar. Det är så lätt att man sjunker in i det man håller på med och då glömmer man bort allt annat. Det enda man ser framför sig är motivet i sökaren och resten av världen och omgivningen finns inte för stunden och det är precis det som händer mig – varje gång.

Vidare tog vi bilen och svängde in i närheten för att plocka lite björkris (vad jag behöver detta till får ni veta längre fram). Våra händer var helt frusna och mörkret började närma sig så det var bråttom till nästa (och sista) stället. Vi hamnade vid ett övergivet hus som egentligen var mycket mer än bara övergivet. Huset låg i en skog och inga fotspår hade hunnit lägga sig på snön vid ytterdörren. På sidan av huset så fanns en trappa upp och längst ned vid den trappan fanns en växt – som såg ut som vilken växt som helst egentligen. Johanna började gå upp för trappen och jag hade kameran på serietagning så jag tog en hel del bilder från och med att hon tog sitt första trappsteg tills hon var uppe. Men redan efter andra trappsteget så ropade hon på mig och sa att hon satt fast. Jag var helt borta i min egen komposition-värld så jag la först inte så mycket märke till vad hon sa. Efter att hon hade upprepat sig ett antal gånger så förstod jag verkligen att hon satt fast.. Jag gick dit och försökte dra bort växten från henne men det gick inte. Alltså det var över en halv meter av växten som hade tagit sig under hennes byxor och slingrat sig runt benet typ. Växten var taggig och jag hade lite panik över att jag drog och drog men att växten aldrig riktigt tog slut.. Och till slut skar jag mig ganska djupt på mitt vänstra pekfinger. Vi tror fortfarande på att växten innehöll övernaturliga krafter eller att den var förtrollad – men vetenskapen skulle säkert säga att växten drogs till värme. Men det förklarar dock fortfarande inte hur den tog sig upp så högt upp på benet och speciellt inte under byxorna?!

Vi lämnade stället ganska fort därpå och kommer aldrig att åka tillbaka dit..

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?