Skapa en egen foto manipulation

december 6, 2016 - 20:02

namnlost-1 picmonkey-collage

Lika mycket som jag tycker om att lära mig nytt så tycker jag även om att dela med mig. Jag tycker om att berätta för andra om kunskapen jag sitter på så att de också kan lära sig. Därför tänkte jag berätta för er nu om hur jag skapar mina foto manipulationer. Först och främst måste du ha ett hum om hur du vill att bilden ska se ut och vilka element som ska finnas i din bild. Ska det vara ett djur, en människa eller kanske ett slott i din bild? När du har bestämt dig för hur du vill ha det så är det dags för att skapa din manipulation. Jag sitter på grundläggande kunskaper i Photoshop sedan flera år tillbaka och det är saker som man lär sig väldigt fort. Jag rekommenderar att ni lär er redigeringsprogrammet från början för att kunna förstå vad respektive verktyg är till för. Det finns tusentals filmer på Youtube som visar hur du skapar en kopia av deras manipulation men det säger inte så mycket om du bara sitter och kopierar rakt av utan att förstå vad respektive verktyg är till för. När du har börjat lära dig så kommer det svåraste vara att skapa en komposition (att hitta bilder som du ska sätta ihop till en helhet)! I bilderna ovan ser ni vilka delar jag satte ihop för att få bilden till vår senaste saga.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?