Konsten att lära sig tänka på nytt

@storytalesbyme
december 6, 2016 - 02:36

fdsf

Ser du vad som är speciellt med bilden och flickan? Läs sagan på instagram @storytalesbyme

gfgdg

Magi!

ggf

Kan du se varför kvinnan håller upp handen? Läs sagan på instagram @storytalesbyme

heeej on_the_cliff_by_seetho

Den senaste veckan har varit riktigt stressigt eftersom vi har en flytt som närmar sig och jag har en fotokurs och massa annat vid sidan om. Vi ska hinna packa, demontera möbler och allt vad en flytt innebär inför fredag. Det känns extremt jobbigt när vi inser för några sekunder att vi faktiskt ska flytta ut och lämna lägenheten för gott.. Det är så lätt att man tar ut allt på något annat (typ på fotokursen) när man har mycket annat på gång. Nu har jag dock bockat av alla arbeten som innebär att jag kan lämna fotokursen åt sidan tills på tisdag nästa vecka då jag får möjlighet att göra slutprojektet. Det känns riktigt skönt att vara fri och att inte behöva tänka så mycket på en deadline även om det bara är för några dagar!

Mycket tid har även gått åt att uppfylla ytterligare en dröm och jag har äntligen lyckats! När jag var liten älskade jag att rita och måla och jag var riktigt duktig på det också. Porträtt var något som jag verkligen fastnade för och än idag ställer jag helst en människa inom kamerans ramar. Dessutom tycker jag om mörka färger eftersom det skapar en känsla av mystik i bilden. Däremot har jag alltid haft brist på fantasi och jag har aldrig riktigt kunnat komponera en bild med ‘rätt’ antal element. Jag har aldrig haft ett sinne för fotografi! Förrän nu. Jag vet inte vart mitt kreativa sinne har varit under mina 19 år. Jag har alltid haft svårt för att kunna föreställa mig hur jag vill ha en bild i förväg och även när motivet har varit framför mig har jag inte kunnat ta bilden ur ett perspektiv som jag har varit nöjd med. Återigen, förrän nu. Nu öppnas en helt annan sida upp i mitt huvud och jag känner verkligen att jag har väntat 19 år på att det ska ske! Jag tror att det kan bero på att jag är ute och fotar väldigt ofta och det leder till att man öppnar upp ögonen och ser världen som mycket mer än vad andra ser. Vi lever i en och samma värld men jag ser inte en skog på samma sätt som du. Och tvärtom såklart. En skog kanske innebär träd, mark och populationer för dig men för mig innebär en skog mycket mer. Det kan skapa magiska ögonblick och fotografier.

De senaste dagarna har jag börjat med något nytt som kallas för “foto manipulation”. Det handlar om att skapa en “manipulation” genom att sätta ihop flera olika element till en helhet. Du måste alltså ha en tanke kring av hur du vill ha det innan du påbörjar arbetet. Det tog mig ett bra tag innan jag verkligen kom in i tänket och några dagar senare kan jag verkligen säga att jag är stolt över vad jag har åstadkommit på kort tid. Jag menar, ser ni vilka fantastiska sago bilder jag har lyckats med?!

På tal om sago bilder så blev drömmen om att skapa egna sagor sann. Jag och Johanna har slagit ihop oss och startat en instagram för alla sago-älskare. Johanna är extremt duktig på att skriva och tillsammans skapar vi fantastiska verk. Kika in hos oss och bli en del av vår sago värld på instagram – @storytalesbyme

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?