Plugget & hostan tar över

januari 22, 2018 - 09:06

Bokstavligen. I torsdags skrev jag en lista på vad jag skulle hinna med under helgen. Jag hade lovat mig själv att göra en plan för mina studier varje vecka, som en del av min nya ”studieteknik”, och det har gett förvånande resultat. Fram till igår hade jag följt ordningen till punkt och pricka! Anledningen till att det tog stopp igår var för att jag kände att min hjärna hade fått aaaaalldeles för mycket information att bearbeta och min kropp ville helst göra annat än att bara ta in information/sitta still. Men idag har jag lovat mig själv att försöka ta igen gårdagen och även hinna med det som står för måndagen 🙂

Som ni ser har jag alltså inte gjort så mycket annat än att plugga. Eller ska jag uttrycka mig såhär istället: Plugget har tagit över min helg – det har inte funnits tid till annat, vilket jag tycker är så himla konstigt! Enligt vår kursledare är vår studietid lagd mellan 9-15 varje vardag, och då ska vi hinna med det som står i studiehandledningen. Sen har vi föreläsningar och andra lektioner också under veckans gång som vi får räkna med. Ändå ska vi hinna läsa ut inte en, inte två, inte tre, men FYRA böcker på mindre än en VECKA?! Det är alltså torsdag, fredag, måndag, tisdag – fyra dagar – en bok om dagen. Det är ju inte så lätt med lektioner mellan då heller, med tanke på att böcker ska läsas inför dem också. Som tur är så har mycket varit begripligt hittills.

Bortsett från allt pluggande så har jag varit riktigt sjuk. Det slog verkligen till hårt den här gången, och jag fick andningssvårigheter ibland som gjorde att jag fick panik. Jag har haft en kraftig rethosta som jag nu tar medicin för, och en häftig nästäppa som jag fick åka och köpa kortisonspray för… Usch och blä! Förstår inte hur det kan vara möjligt att bli så pass sjuk?! Frisk 1-2 veckor, sjuk i minst 7…

Igår bestämde jag som sagt att jag skulle ta en paus från plugget. Klockan var då runt 18.00 och jag och J skulle hinna handla, laga mat (fixa matlådor), spela monopol (som en del av våra söndagsrutiner) och jag skulle även hinna klippa hans hår. Det blev en sen kväll igen, men i slutet på kvällen så hade vi i alla fall hunnit med allt. Håret för övrigt blev ett misslyckande för den här gången. Råkade även klippa av hans polisonger liiite för mycket… woooppppsss…

Nu ska jag strax iväg på en IKT föreläsning där vi ska prata om den digitaliserade världen – dess historia och hur vi kan använda digitala verktyg i praktiken. Spännande 😀

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?