2018-01-15

januari 15, 2018 - 21:08

Fyfan vad jag mådde dåligt i morse. Hade inte alls sovit bra på grund av förkyldningen (och jag vill undvika nässpray i högsta mån) och min hals tog nästan kål på mig trodde jag. Trots det så tog jag mig upp ur sängen, fixade frukost, var extra aktiv i vår facebook grupp och passade på att kika extra noga på kurslitteraturen.

Det så småningom, ledde till att jag fick ihop en ”bibbla-grupp” som innebar att jag och några andra skulle kopiera/scanna material som finns på biblioteket. Så himla kul att folk hakade på. Efter föreläsningen så hade dock övriga lagkamrater ganska bråttom hem (vissa skulle hämta sina barn tex) så vi hann inte få ihop något idag. Istället tog jag saken i egna händer och bestämde mig för att lära mig bibblasystemet.

I morse fick jag hjälp av en bibliotikarie som aktiverade mitt campuskort – fy så otrevlig hon lät i tonen tho. På eftermiddagen fick jag hjälp av en annan med att lära mig ordningen, tex hur jag kunde hitta en bok på en specifik hylla. Väldigt logiskt när man förstår hur det funkar faktiskt! När jag hade hittat till första boken så behövde jag hitta till en tidskrift som visade sig ligga på nedreplan. Och innan jag berättar resten så måste jag spola tillbaka tiden med några minuter.

När jag och Emma gick in i bibblan efter föreläsningen så fick vi syn på en rad hyllor(?) som verkligen såg ut som tvättmaskiner. Inte fan visste vi att de kunde användas. När jag blev ivägskickad senare en våning nedåt så hamnade jag vid en exakt likadan rad. Tydligen skulle man snurra på den där tvättmaskin-liknande-grejen så att den ”hemliga kammaren” skulle öppnas. Hell no sa jag. ”För mycket Hogwarts i det hela så jag vågade inte” berättade jag för Emma.. Så lika snabbt som jag kom sprang jag upp för alla trappor igen. Kommer fan inte stå ensam när jag öppnar en för första gången! Med andra ord: ingen tidskrift den här gången. Kanske på torsdag dock.

Sidenote: Fyfan vad jag introducerade mig konstigt till Emma nr 2 (ja, jag är redan vän med två Emm(or)?. Först råkade jag skämma ut mig lite vid bibblan då jag hade fått ett sms från Emma där det stod att hon var utanför bibblan. Och då gick jag fram till en tjej och ba HEEEJ ÄR DET DU SOM ÄR EMMA?!!! med världens gladaste ton.. ”Nej det är det inte…” – dyster ton. För då tydligen hade Emma skickat ett till sms där hon skrev hon hade förflyttat sig till receptionen… Och när jag väl gick dit så introducerade jag mig själv med ett, inte alls så läskigt, ”bu”. Sen skulle vi alltså hälsa..

Jag är dock glad att jag får lära känna så många nya människor nu. Alla är så trevliga! (Precis som det oftast brukar vara i början men allt känns annorlunda på något sätt..)

Resten av dagen har jag bara klagat på hur uselt(!) jag mår på grund av min extrema förkyldning. Jag kan alltså inte ens prata längre stunder då jag är hes och helt slut i halsen. Och ibland kommer den där förbaskade hostan som gör att jag nästan spyr. Och den där rinniga, extremt täppta näsan stör jag mig på också. Nej, jag är inte så glad över att vara sjuk idag. Mitt usla skick ledde även till att jag tackade nej till ett arbetspass imorgon.. Jag som hade planerat att hoppa in som vikarie tisdag, onsdag, fredag… FAN OCKSÅ! Håller tummarna för onsdag & torsdag i alla fall, även om det inte ser så lovande ut.

Edit: Idag råkade även Kashma bryta mot UUs ”skrivar”regler. Råkade kopieta en hel bok istället för endast 15%…

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?