Min första tenta

januari 9, 2018 - 20:30

Till skillnad från igår har dagen varit riktigt j*vla bra! Jag känner verkligen av hur slutet på mitt vikariat börjar närma sig nu. Overkligt men ändå inte.. I morse fick jag chefens godkännande att sätta upp min hejdå-lapp och när den väl satt på ytterdörren så hann ångesten ikapp mig igen. Fyfan, varför ska det vara så jobbigt att säga hejdå?!

Jag fick en riktigt bra start på morgonen med världens godaste frukost 🙂 Mamma hade bakat ett speciellt bröd till mig som jag är uppvuxen med, och till det hade jag köpt turkisk yoghurt och fått ett speciellt te. Jag har aldrig varit så mycket för frukost även om det är dagens viktigaste måltid – mackor och standard-frukosten är liksom inte min grej. Men kommer man med en flottig pizza eller en kebabrulle, ja då minsann går det ner!! Strange riiiiight…

På väg till jobbet stötte jag på Jockes kollega som gjorde morgonen lite bättre. Jag älskar när man råkar på någon som man inte tror kommer träffa nå mer, och sen är personen extra trevlig så att man själv blir glad. Det kan inte vara bara jag som känner så?

Vidare under dagen hade jag så sjukt ont i axeln på grund av barnvaggandet.. Finns så mycket på min arbetsplats som är ohälsosamt och bärandet samt vaggandet tar helt klart hem priset..

Vid lunchtid var Jocke iväg för att köpa en bok åt mig på Blåsenhus. Jag hittade billig kurslitteratur och slog till på en dag där han råkade vara ledig. Och i samband med den här händelsen så kommer även dagens tips. Snälla gott folk. Lär er att komma i tid. Respektera andras tid. Han hade trots allt stått och väntat i en halvtimme utan att få något sms.. Så fick han ett sms när han hade vänt och låg i soffan istället.. Riktigt oschysst. Att glömma bort tiden är inte en ursäkt! Sätt larm förfan! Jisses…

Under min lunchrast visade min nya kollega, Malin, mig hur man kunde kolla sina grupper på UU samt hur man kunde anmäla sig till tentamen (för sist jag kollade så fanns en påminnelse men ingenting att anmäla sig till).. Jag har alltså anmält mig till min första tenta! Och som tur är så är provet anonymt… 🙂 I syfte att testa våra kunskaper I guess…

Jag avslutade jobbet med en värmande kram från en förälder. Vi pratade om att försöka göra medvetna val i affären, som så småningom ledde till att hon berättade om hur mycket hon tycker om mig och kommer sakna mig. Tänk att något så litet, men så betydelsefullt, kan värma så mycket.

Jag hade dessutom lyxen att bli hämtad idag då Jocke var ledig. Han kallar sig själv för min personliga taxichaufför, trots att jag inte ringer och beställer en. Nej men tack vare det så sparade vi minst en timme tillsammans som vi spenderade framför Grey’s Anatomy. Jag har alltså bockat av de två sista avsnitten på säsong två nu och skriker efter nästa säsong! Aaaaahhhhh kan Derek & Meredith bli tillsammans already…

 

P.S. Vill ni ha ett riktigt bra tips så KÖP er ett par mobilvantar om ni redan inte har gjort det. Jag använde mina för första gången idag och jag älskar dem redan. Nackdelen är att man inte kan ha dem under längre perioder när det är kallt ute och att de fastnar i jobbjackans kardborreband. Snart har jag förstört mina på grund av dessa band… Så se upp med det!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?