Serier/filmer/dokumentärer 2017

december 30, 2017 - 21:52

Salem bildkälla

Januari. Det nya året invigdes med ett avsnitt ur den andra säsongen av Salem. Jag och Jocke har hittills bockat av två säsonger, och väntar tålmodigt på den tredje på Netflix. Varken jag eller Jocke har fastnat för serien, just nu känns vill vi bara titta klart och få det överstökat… Finns ju så många bättre serier att titta på istället! På något sätt känns det som att serien har blivit extremt utdragen, två säsonger hade varit mer än bara tillräckligt enligt min åsikt. Vi får helt enkelt hoppas på att den tredje säsongen blir den sista. Poäng: 2/5

The client list bildkälla

April. Några månader senare hittade jag till The client list på Netflix och insåg ganska snabbt att det var min typ av serie.Jag sträckkollade och blev verkligen fast bakom skärmen – något jag ångrade lite smått när jag hade tagit mig igenom alla avsnitt 🙁 Poäng: 5/5

You me her bildkälla

Efter The client list var jag tvungen att hitta en ny serie som råkade bli You me her. Kort sagt handlar serien om ett par som får sällskap av en tredje kompanjon i förhållandet. Det här var ytterligare en serie som jag kände att jag inte kunde sluta titta på, dock av anledningen att jag redan hade bockat av några avsnitt.. Man kan liksom inte sluta när man redan har tittat på två avsnitt.. Poäng: 2/5

Chloe bildkälla

Slutet av april. På valborg hittade jag en ny film, Chloe, som jag verkligen tyckte var bra. Jag har insett att jag gillar dramatiska filmer. Filmen handlar om en kvinna som tvivlar på sin man och tror att han är otrogen så hon bestämmer sig för att hyra in en eskortflicka, Chloe, för att ta reda på sanningen. Det slutar istället upp i drama och bråk. Poäng: 4/5

Obsessed bildkälla

Maj. När jag ändå hade kommit in i min filmperiod passade jag på att se Obsessed, som handlar om ett framgångsrikt par som blir förföljda av en kvinna. Jag tyckte om handlingen, men jag vet inte om skådespelarna var helt rätt för deras roller. Poäng: 3/5

The affair bildkälla

Några dagar senare hittade jag den här serien som jag VERKLIGEN fastnade för <3 Det var nog serie-höjdpunkten under 2017. I början förstod jag ingenting och många avsnitt senare var mycket fortfarande oklart, men efter första säsongen började jag förstå lite mer av handlingen. Fram tills sista avsnittet på senaste säsongen där jag blev HELT mindfuckad och än idag står som ett frågetecken?! Poäng: 4/5 (med tanke på slutet!)

Orange is the new black bildkälla

Juni. Aaaand it was finally that time of the year! Trots att jag hade smygtittat på många avsnitt när säsongen läckte ut i förväg såg jag väldigt mycket fram emot premiären 😀

Sidenote: Fan vad den senaste säsongen spårade ur.. Poäng: 4/5

Riverdale bildkälla

Slutet av juni. I slutet av juni hittade jag och Jocke en serie som heter Riverdale, och efter första avsnittet var vi båda överens om att det inte var ”vår stil” men ändå fortsatte vi att kolla. Vilket jag inte ens förstår varför vi gjorde… Själv tycker jag att serien är väldigt utdragen och tråkig, samt att skådespelarna inte är särskilt skickliga. Jag skulle helt klart göra ett sämre jobb själv än dem, så jag borde egentligen inte tala om hur skickliga de är. Nu är det bara att försöka ta sig igenom de sista avsnitten för att förhoppnings aldrig behöva titta på dem igen. Poäng: 2/5

Lovesong bildkälla

Juli. Den sjunde juli hittade jag en film på Netflix som heter Lovesong, och till en början lockades jag av handlingen men ungefär tjugo minuter senare blev jag rastlös och uttråkad. Jag ska dock ge filmen en till chans under 2018.

Tretton skäl varför bildkälla

Slutet av juli. I slutet av juli började jag titta på den omtalade serien Tretton skäl varför. Folk har varit helt galna över den här serien och jag vet inte hur många gånger jag har fått den rekommenderad till mig, men nu bestämde jag mig äntligen för att börja titta på den. Själv tycker jag inte att den var jättebra, men jag kan förstå varför många tycker om serien. Det finns mycket som tonåringar eller framför allt yngre kan relatera till, mycket som är verklighet för många idag. Poäng: 2.5/5

Började även kolla på Gypsy under juli månad men jag har ännu inte bockat av första avsnittet.

Outlander bildkälla

Augusti. Jocke tjatade tidigt på året om att vi skulle börja titta på Outlander, men jag hade så fruktansvärt svårt för första avsnittet så jag kunde inte koncentrera mig och ge min fulla uppmärksamhet till serien. Till slut gav jag serien en ärlig chans och nu börjar vi närma oss slutet på tredje säsongen! Poäng: 3/5

Teenage cocktail bildkälla

September. I början av september hittade jag till Teenage cocktail på Netflix som visade sig vara över förväntningarna. Den här filmen kammade hem många poäng hos mig! =) Poäng: 5/5

The chosen ones bildkälla

Oktober. Ibland har Netflix väldigt bra beskrivningar på sina filmer, och ibland lockar de inte alls. Då blir det automatiskt att jag dömer filmer för dess omslag. Den här filmen har jag bara sett några minuter utav, och kommer ge den en ny chans under 2018. Enligt Netflix beskrivning ska den handla om kvinnor som är fast i bordellernas värld, och för att komma därifrån måste de betala ett högt pris. Väldigt intressant att se hur människor kan leva i andra samhällen. Så jävla hemskt! 

Spectral | Much loved | Geralds lek

Slutet av oktober. En av tre filmer som jag bockade av till fullo innan november var Spectral. Jag hade sett filmen en gång tidigare, men med tanke på att jag inte hade sett hela så började om hela på nytt. En riktigt bra film som jag rekommenderar! Poäng: 5/5

De andra två filmerna, Much loved och Geralds lek är som ett stort frågetecken. Much loved står återigen på min filmlista inför 2018 (jag började titta på filmen men gav upp efter en halvtimme), men Geralds lek är ett BIG NO NO! Jag har sett ungefär 25 minuter in i filmen och jag ratar den fullständigt. Konstig handling och inte direkt jätte spännande att titta på..

Stranger things bildkälla

Halloween. Under Halloween släpptes en ny säsong av Stranger things och jag trodde att jag skulle sluka avsnitten en efter en men så har det inte blivit. Jag tycker att serien borde ha avslutats redan efter första säsongen – andra säsongen gör serien mer utdragen och fyller inget särskilt syfte. Poäng: 3/5

Joseph Fritzl | Before we go

December. När jag hittade till Ed Sheerans låt ”Happier” blev jag riktigt nyfiken på om musikvideon var lika bra som låten. När jag sökte på låten på Youtube fick jag upp en video som någon annan hade skapat med scener ur en film. I kommentarerna lyckades jag hitta att filmen hette Before we go och i förrigår bestämde jag och Jocke att vi skulle se den innan läggdags. Big mistake. Filmen var riktigt bra tyckte jag, och jag hade hoppats på ett lyckligt slut, men när slutet inte blev som jag hade hoppats på så blev jag frustrerad och arg och hade svårt att somna efter det… Jag antar att det gjorde filmen ännu bättre när mina känslor blev inblandade… Poäng: 5/5

Jag har även lyckats bocka av dokumentären om Joseph Fritzl. Jag kan helt ärligt inte förstå hur jag hade missat den här storyn?! Blir nästan arg på mig själv. Fyfan vad arg, äcklad, besviken och ledsen jag var igår efter att jag hade tittat klart på dokumentären. Jag trodde att jag hade begripit vilka vidriga människor det fanns där ute, men han slår verkligen ALLT och ALLA?! Jag tycker så himla synd om dottern, kan inte förstå vad hon gick och fortfarande går igenom. Jävla vider! Poäng handlingsmässigt: 5/5

Grey’s anatomy bildkälla

Jag avslutar mitt 2017 idag med en ny serie som jag har planerat att börja titta på; Grey’s anatomy. Jag minns för flera år sedan när jag bodde hemma och serien fortfarande gick på TV – då kunde jag kolla på varannat avsnitt som dök upp på skärmen när jag bytte kanal. Jag tyckte inte att serien var så bra med tanke på att jag aldrig förstod innehållet genom att se slumpmässiga avsnitt. Men nu ska jag börja kolla från början för att bilda mig en bättre uppfattning =)

Jag har säkerligen sett betydligt fler filmer/serier/dokumentärer under året, men de här var de som var registrerade i min Netflix historik och som jag hade lyckats komma ihåg att skriva ner i mobilen =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?