Vecka 20

maj 22, 2017 - 07:58

Måndag

I måndags hade jag en tuff morgon med en rygg som bråkade så det fanns inte mycket att göra; förutom att titta på The affair. Jag avslutade säsong två och såg mitt första avsnitt på säsong tre.

The affair; Season 3

 

Tisdag

I tisdags hade jag utbildning för mitt nya jobb (vilket innebär att jag numera är redo för att börja på mitt nya jobb wiiiiho!). Resan dit var nästan smärtfri och jag klarade mig rätt bra resten av dagen. Sedan var jag även extra nervös inför utbildningen..? Jag kände mig helt off och var väldigt tillbakadragen under gruppdiskussionerna – något jag nästan aldrig är vanligtvis. Huvudsaken var dock att jag fick gå hem med en bricka. Numera kan jag faktiskt säga att mina f.d lärare är mina kollegor?! Whaaat?!

Så glad över min bricka 🙂

Onsdag

Fick inte så mycket gjort under onsdagen. Istället spenderade jag och J vår lediga dag tillsammans <3 Bokade även mitt första pass på det nya jobbet.

 

Torsdag

Jag var helt övertygad om att behöva ställa om för att få bättre rutiner och vanor så jag satte alarmklockan på 05.00 och hoppades på att mitt hemska morgon-demon-humör inte skulle ta över. Jag somnade runt tre och två timmar senare kändes det helt omöjligt att gå upp, men till slut lyckades jag (med hjälp av J) ta mig till badrummet för att ta en dusch. Vilket jag egentligen borde ha väntat med. Tjugo minuter senare gjorde jag och J i ordning frukost (något jag aldrig brukar kunna få i mig) och strax därefter började vi med vårt löpschema. Kort sagt kommer vi kunna springa fem kilometer på 30 minuter efter 12 veckor. Vi kom vi upp i 1.6 kilometer på 15 minuter (enligt schemat) vilket var väldigt bra för oss som inte har sprungit/tränat på evigheter 😀

När vi kom tillbaka insåg vi att vi hade blivit utelåsta. Vi hade med oss hemnyckeln men blippen låg kvar på köksbänken… Självklart kunde vi inte ringa till oss själva heller; J tog inte med sig mobilen och mitt nya nummer fanns inte på listan. Till slut fick vi tag i en granne som släppte in oss 🙂

Taggad på att springa! J var mindre glad över att jag skulle stå och fota mina skor i fem minuter…

När springturen var över insåg vi att vi var utelåsta. Sedan hittade vi en Upplands Boservice bil och väntade på att chauffören skulle komma tillbaka (det är dem man ska ringa om en blir utelåst) men tyvärr hade han glömt nyckeln =(

Men det gjorde inte så mycket för stunden; istället fick vi vara ute några minuter extra i morgonsolen (y)

Till middag bestämde vi oss för att prova något nytt; ugnsbakad aubergine. Hittade ett super duper smarrigt recept som jag gjorde om lite.

Grönsakschock, eller snarare tomatchock?!

Inte den charmigaste bilden, men riktigt gott var det 😀

Fredag

I fredags vaknade jag återigen kl fem och var riktigt trött; jag somnade rätt sent och vaknade mitt i natten utan att kunna somna om. En halvtimme innan jag skulle gå upp lyckades jag somna om men då var det redan ”för sent” 🙁 Som tur var att jag hade tillräckligt mycket energi för att tvinga mig och J ut på en springtur (dag 2 på schemat). Det känns så fruktansvärt skönt att springa så tidigt på morgonen – det är så tyst och mysigt utomhus. Jag och J frågade oss själva under springturen om varför vi inte hade gjort det här tidigare, och svaret är förstås; J jobbar natt, kommer hem 6 på morgonen och måste sova direkt för att kunna få lite sömn innan det är dags att gå upp igen. En annan anledning är att vi trivs bättre tillsammans; tidigare har vi sprungit själva och då har motivationen inte funnits efter ett tag. När mina ben höll på att ge upp i en uppförsbacke igår pushade J mig till att fortsätta, och det var precis det jag gjorde.

Väl tillbaka från springturen gjorde jag i ordning frukost och hoppades på att bli uppringd för schemat som jag hade lagt. Runt sju tiden, precis när jag hade hunnit äta klart, blev jag uppringd och mitt pass skulle börja om 1.5 timme. Stress PANIK stress. HUR tusan skulle jag hinna göra mig i ordning och hitta dit på så kort tid? Onödig oro: Jag lyckades hitta till förskolan och var ute i god tid. YES! 

Det var mitt första arbetspass någonsin på en förskola! Jag har aldrig arbetat med barn tidigare men jag tyckte att jag skötte mig exemplariskt. Jag skaffade många, nya små vänner och blev en favorit hos de flesta. Det absolut värsta med dagen var hur barnen betedde sig under lunch tid. Någon skulle ta med sig sina sniglar överallt och vägrade släppa taget om dem (h*n åt upp en till slut också), en annan skulle springa till fel avdelning samtidigt som flera tjatade om att få äta smörgås innan maten. Hemsk situation för alla parter. Men alla positiva, roliga stunder prioriterades högst, till exempel fick jag natta små bebisar (runt ett år) och hade fantastiskt roligt åt att utforska deras idéer och tankar. Jag är rätt bra på att multitaska med barn.

Sju timmar senare i 24 graders värme var jag officiellt helt slut och som tur var att mitt arbetspass började gå mot sitt slut. Jag fick mycket positiv feedback från ordinarie personal och fick höra att de skulle ringa upp mig för att få arbeta hos dem igen. HIGH KICK!

Efter jobbet hämtade jag ut tre paket också från Lyko (väntar fortfarande på det sista), ska bli riktigt spännande att testa alla nya produkter 😀

 

Lördag

Tidigt på morgonen sprang vi enligt vårt löpschema. Resten av lördagen spenderade jag på Netflix.

Söndag

Fick inte alls mycket gjort under söndagen trots att jag gick upp tidigt. Jag och J spenderade några timmar tillsamman, och innan läggdags skapade jag ett dokument med 24 lekar som jag därefter placerade i roliga figurer. Planen är att kunna variera lekarna på dagis =)

Tankar och funderingar

Herregud vad skönt det känns att vakna tidigt på morgonen. Eller åtminstone när en har tagit sig upp ur sängen. Att kunna äta frukost, att kunna gå ut och springa och att ha hela dagen framför sig. Jag hoppas verkligen att jag får in dessa nya rutiner 😀

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?