Vi är med i Cellreset

maj 20, 2017 - 12:50

Cell-phases

För någon månad sedan fick jag syn på ett träningsprogram/diet som var passande för mig och J. När jag träffade J gick han på samma diet hos ett annat företag och efter sex månader hade han gått ner 18 kilo. När jag hittade paketet med näringstillskott i gamla lägenheten så blev jag genast intresserad av hur dieten hade påverkat honom och om det kanske var något som vi skulle kunna göra på livstid?

För tillfället har båda liknande mål – till exempel vill vi båda tappa ett antal kilon i kroppsfett för att få våra muskler lite mer synliga. Det är något som vi har funderat på mycket under ett år, men tiden fanns inte till när vi bodde i ettan. Nu när vi har lite mer frihet och tid så är det fortfarande något som vi saknar; disciplin. Det jobbiga är inte att ta sig till gymmet för oss, utan vi tappar snarare motivationen när vi inte vet vad vi ska köpa/laga. Dessutom har vi oregelbundna sovtider och mattider; vi lägger oss som vi vill och äter en gång om dagen. Dessvärre är det lite svårt att få ihop våra tider eftersom J jobbar natt och jag är tillgänglig på dagen. I höst kommer det dock bli en ändring på detta när J får hoppa över till en dagtjänst men vi tänkte tjuvstarta redan nu med vår kost.

Jag vill komma igång för att min kropp är i starkt behov av det. För det första har jag överrörliga leder vilket innebär att jag måste vara stark, annars får jag ständigt ont i nacke, axlar och rygg. Dessutom är det viktigt för mig att arbeta på ryggskottet som orsakades av mitt första jobb efter studenten. Att träna är därför inte ett val egentligen, utan det är något som jag måste göra.

J vill komma igång av andra skäl, dels för att arbeta på självkänslan och för att få en bättre hälsa. Just nu jobbar han natt och kroppen tvingas ställa om, vilket ger många negativa följder.

För att hoppa tillbaka till det som jag skrev först i inlägget, om dieten som J tidigare hade gått på och som jag hittade hos ett annat företag på Facebook, så fanns det goda skäl för oss att ansöka till programmet. Både jag och J skickade iväg en enskild ansökan. I förrigår blev J kontaktad av en hälsocoach som jobbar inom företaget och sedan dess har vi haft kontakt med henne om hur vi ska göra. Trots att min ansökan inte gick igenom så kommer vi båda få delta i programmet eftersom J var endast intresserad om vi båda fick delta. 

Kort sagt så innebär programmet att vi får en mycket bättre hälsa samtidigt som vi når våra mål. Vi gör detta genom att följa ett strikt kostschema som är uppdelad i vita, gröna och röda dagar samt två olika faser. Mer info om detta när vi har registrerat oss!

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?