Registrerade för en bättre hälsa

maj 18, 2017 - 07:58

I fredags fick vi ett samtal från vår hälsocoach som hjälpte oss att registrera oss för alla produkter som vi behöver 3 månader framåt. Jag tänkte gå lite djupare in på vad dieten handlar om, vad som förväntas av oss och vad mina tankar är kring allt hittills.

För det första så tycker jag (speciellt efter 2012 händelsen) att en alltid måste vara väldigt försiktig med att aldrig äta för lite. Det är lätt hänt att en börjar plocka bort saker från tallriken, att en börjar ta träningen på allt för stort allvar och glömmer bort att äta. För mig är det extra viktigt att påminna mig själv om att aldrig gå tillbaka till 2012, för det blev nästan farligt ohälsosamt och jag är glad att min ätstörning kunde stoppas i tid. Att äta/dricka (beroende på hur en ser på det) smaksatt vatten med myntablad (jag kallade ”maträtten” för soppa) varje dag, och att gymma i fyra timmar tills en har förbränt 1000 kalorier är INTE hälsosamt. Det är svårt att förstå att vem som helst kan hamna där.

När J berättade om dieten för ett år sedan tyckte jag att mycket av det han berättade lät rimligt, men också väldigt väldigt tufft. För mig som är extremt kinkig med mat så blir det extra svårt att kunna haka på en diet. Men jag vet samtidigt att jag är oftast kinkig när jag inte behöver vara det, och för det mesta krävs det att jag äter samma sak om och om igen för att verkligen börja tycka om något till slut. Så var det med halloumi nyligen; jag tyckte att det smakade gummidäck och att det var helt smaklöst och äckligt, och nu är jag helt plötsligt sugen varje dag.

Hur som helst, lite info om vår kostplan. Dieten är en ensidig kost som kompletteras med näringstillskott och är uppdelad i två olika faser. Första fasen är på 28 dagar och syftet med den första fasen är att rensa kroppen för att sedan gå in i en stabiliseringsfas. Under dessa två faser finns sedan olika dagar som utmärks av olika färger, t.ex. vita, gröna och röda dagar. Under vita dagar får en t.ex. inte äta grönsaker eller kött, under gröna dagar får vi lägga till grönsaker och under röda dagar blir kött ett ytterligare alternativ. Dessutom har vi fått en lång lista på varor som är riktigt bra för vår kropp och sådant som vi borde köpa i framtiden. Till varje måltid under respektive fas/dag finns det också en tydlig plan för hur vi ska äta. Vi vet exakt hur många gram vi ska ha av varje bit på tallriken, vad som bör vara på tallriken och vad vi måste hålla oss undan från. Till detta har vi fått ett kostschema som visar att vi äter minst fyra gånger per dag och exakt hur vi ska bete oss när vi t.ex. ska äta frukost.

Vissa saker ser jag fram emot, medan andra kommer bli lite tufft att hänga med på. Första veckan får vi t.ex. inte använda oss av salt eller socker, vilket kommer blir EXTREMT tufft för mig som har salt i stort sett på allt jag äter. Sedan består hela första veckan av endast vita dagar och kommer troligtvis vara den jobbigaste veckan under dessa 90 dagar.. Därefter kommer alla regler som vi måste hålla oss till för att uppnå maximal effekt, och för att vi ska lära oss mer om kost.

Jag gick personligen med i det här programmet för att jag vill få ordning på min kost. Många gånger råkar jag och J göra alldeles för mycket mat och vi blir oftast övermätta – vilket är super dåligt. Det gör att vi tvingar i oss mer och mer mat, tills magen inte riktigt orkar mer. Under den här 90 dagars perioden hoppas jag därför på att vi lär oss mer om vilka varor vi bör handla, hur mycket vi behöver äta och framför allt att vi får magsäcken att krympa till en normal nivå igen. Med det menar jag alltså att vi slutar att vara övermätta, att vi börjar att laga rätt mängd mat.

Att gå på diet är aldrig kul i början, men jag tror på oss, att vi kommer klara det tillsammans. Det handlar egentligen om att vilja, att vilja lyckas och att vilja kämpa mot sitt mål. Det känns så himla skönt att vi har en coach vid sidan om och en tydlig, strikt och strukturerad plan som vi kan följa för det är oftast ovetande som leder till att en ger upp.

Våra produkter skickas till oss den 25 maj för att förhoppningsvis kunna börja direkt nästa månad. Jag är verkligen taggad till max! 😀

  • elisagul säger

    Det kommer sikkert til å gå bra, jeg kunne tenkt meg å lære mer om kosthold selv 🙂

    • Kashma säger

      Det är super intressant verkligen. Finns så mycket man kan lära sig! Kommer dela med mig av en hel del här på bloggen också när vi väl börjar med dieten 😀

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?