Vecka 19

maj 15, 2017 - 17:46

Måndag

Efter en seg helg fick jag äntligen träffa några av mina vänner <3 Sist jag träffade Eve var i somras och sist jag träffade klara var på nyår! Det märks verkligen inte att vi har varit ifrån varandra så länge..

Tisdag

I tisdags läste jag vidare på min nya bok, The life-changing magic of not giving a f*ck, och jag blev fylld med positiva tankar. Jag har inte hunnit läsa mycket alls, men jag känner verkligen att jag redan blivit förtrollad. Dessutom har jag hunnit påbörja min nya bok 🙂

Innan jag började läsa boken hade jag tankar kring vad jag brydde mig om, vad som var viktigt för mig och vad som var mindre viktigt. För mig är det till exempel viktigt att respektera äldre men ibland känner jag att jag går över gränsen och respekterar dem mer än vad jag borde göra; dels för att dessa personer inte förtjänar att få den respekten, och dels för att jag tar det på stort allvar och sätter krav på mig själv. 

När jag började läsa boken var jag övertygad om att en bok inte skulle kunna hjälpa mig på något sätt. Men jag kan redan nu säga att jag hade fel.

I början av boken tar författaren upp ett exempel om vad som skiljer sig mellan en skitstövel, och någon som ”prioriterar sin energi och vilja” på annat. Låt oss säga att din bästa kompis Emma säljer godis men du avskyr varenda godisbit som finns i lådan, ändå känner du dig skyldig att köpa den där godisburken för 50 kr. Här börjar ditt give-a-f*ck moment. Varför känner du dig ”skyldig” till att spendera pengar på godisburkar som du avskyr? Varför ska du lägga ner dina 50 kr som du har arbetat ihop? 

Förmodligen vill du inte köpa godisburken men du hittar inget bra sätt att uttrycka dig på. Troligtvis skulle du såra Emmas känslor om du säger något i stil med ”Get away from me with that hippie shit, you weirdo”. Och du vill självklart inte såra Emmas känslor, men betyder det att du ska behöva plocka fram en femtiolapp och betala för något som du avskyr? Nope nope nope.

Istället kommer du tala om för Emma – uppriktigt och snällt – att ni har olika tankegångar om hur godis smakar och att det inte är något som du vill stoppa i munnen. Du säger alltså indirekt att du inte kommer att köpa någon godisburk ikväll. Om någonsin.

Du visar att du bryr dig om Emmas känslor, för hon är din vän, men du bryr dig inte om vad Emmas åsikt är om att du avskyr godis.

I boken beskriver författaren om hennes hat för jordnötssmör och skriver på en sida: ”So in not giving my fuck to your peanut butter (godis), I make it about a difference of opinion”. 

Onsdag

I onsdags blev jag less på renoveringskaoset och började städa ytterligare ett rum; sovrummet. Vi flyttade TV:n till vardagsrummet, soffan kompletterades med kuddar igen och sovrummet fick sig ett rejält lyft när jag hade dammsugit klart. Nu är vägen till min sida av sängen äntligen klar så att jag slipper klättra upp varje gång…

 

Torsdag

Den roligaste post-dagen på länge! För ett tag sedan hade jag beställt en peruk från Ebay (som jag och Johanna behöver till en framtida photoshoot) och när jag hittade den i brevlådan blev jag överlycklig. Jag kände mig genast extra motiverad till att lura folk att jag hade färgat håret. Vissa såg rakt igenom scenen medan andra var i total chock haha =) Konstigast för mig var nog att ta av den – att gå från ljusblond till att se mitt mörka hår igen.

 

Fredag

Jag satte larmet på 09:45 för att vara tillräckligt vaken till tio. När klockan äntligen blev tio så lämnade jag mitt nummer för att bli uppringd av ett nytt jobb (som jag för övrigt fick!) och efter den goda nyheten var det ingen idé att somna igen. Både jag och J gick upp, satte oss en kort stund vid datorn innan jag föreslog att vi kunde åka till Stockholm och köpa nya arbetskläder till honom. Egentligen var planen att käka middag och ta en drink ute med Johanna och Eve men ett Stockholm besök ställde ingen sig negativ till.

Väl framme i Stockholm inser vi att öppettiderna är uppdaterade på deras dörr, men inte på nätet så vi var där en timme efter stängning 🙁 Tyckte så synd om J som hade sett fram emot att få åka dit och köpa nya byxor…

Vidare tog vi oss till de centrala delarna av Stockholm och hittade en fin restaurang som vi käkade på. Alltså maten var HIMMELSK! Den slår verkligen alla andra fina restauranger som jag har ätit på; en fick sin mat super snabbt, maten smakade jättebra och stämningen var på topp. Nackdelen var nog drinken som både jag och Johanna beställde; frozen margarita. Alldeles för mycket smak av is, citron och alkohol. Om jag jämför restaurangen med Texas Longhorn så får Texas mat en diss men deras margaritas får ett stort plus! Letar ni efter en bra restaurang i Stockholm så rekommenderar jag definitivt Drottninghof!

Från S:t Eriksplan tog vi tunnelbanan till Stockholm C; J ville undvika stadstrafik så vi parkerade en bit bort istället. Därefter tog vi oss till Haymarket och började leta efter ”den rätta restaurangen”. Snabbmat var inte ett alternativ.

Johanna insisterade på att vi skulle förbi Monki en snabbis så det fick bli första stoppet.

Sedan hittade vi Drottinghof och bestämde oss för att ge restaurangen en chans. Jag och Johanna beställde en varsin frozen margarita till maten!

Några minuter senare fick vi vår mat som var så himla god! Jag åt min första sparris och tyckte att det var supergott! 

Efter maten gick vi runt och vi kände igen så himla många affärer från när vi var där sist med hela gänget. En av affärerna som vi besökte var buttericks och som vanligt gick saker och ting över styr. J ville köpa en nappflaska till sin bror, Johanna och jag halv-full -skrattade åt varandra och kassören började skratta i smyg åt våra idéer. 

Lördag

Våra lördagsplaner var att tapetsera klart vardagsrummet men när jag och J gick upp fanns inte motivationen eller orken till det. Istället fick jag nog och tvingade oss till att bära upp allt som stod i vägen till vinden så att vi kunde städa lägenheten lite bättre. Numera känns väldigt konstigt att gå in i hallen; det känns så luftigt, stort och skönt.

Mot kvällen hittade jag annan sysselsättning. Varje år har jag & mina vänner stenkoll på Eurovision, vem som vinner och vilket datum vi ska boka in ett mellomys. I år var vi dock helt vilsna och jag fick reda på datumet ungefär en timme efter sändning (genom Facebook flödet). Egentligen tycker jag inte om att titta på melodifestivalen eller Eurovision eftersom jag oftast blir besviken.. På senaste år har låtarna blivit mycket bättre, men tyvärr kommer det alltid finnas någon (läs: jag) som ställer sig negativ till resultatet.

Jag tycker att årets Eurovision hade många bra låtar men programmet hade många brister i år. För det första tycker jag att programledarna gjorde ett helt OK jobb, men tidigare år har det varit mycket bättre. Sedan tycker jag att FEL låt fick gå hem med pokalen – själv hade jag röstat på Bulgarien, Sverige och Österrike (säkert fler som jag inte minns nu).

Kvällens höjdpunkt var definitivt när någon ur publiken hoppade upp på scenen och visade rumpan för hela Europa haha. Kan vi inte få rösta på honom istället?

 

Söndag

Under söndagen fick jag lära mig lite nytt. Till exempel hade jag ingen aning om att fryst kyckling oftast består av ungefär 20% vatten & salt..? Det har aldrig spelat någon större roll för mig tidigare, men nu när vi ska gå på diet där endast naturlig sälta är tillåtet behöver vi vara extra uppmärksamma på innehållsförteckningen. Kommer bli tufft att gå på jakt efter produkter som innehåller max 0.5g salt/100g =(

Mot kvällen fick jag problem med ryggen; det gick knappt att stå, sitta, ligga eller att röra sig. Istället försökte jag bortse från smärtan framför The Affair och lyckades ta mig igenom natten. Tyvärr blev smärtan värre under måndagen.

 

Tankar och funderingar
Öronproppar orsakar ilska – har ni hört något liknande tidigare? För mig stämmer det. Jag har haft sömnproblem under många år av många olika skäl, men på sistone har jag varit i en lugnare miljö och ändå har problemet funnits kvar. När J började med öronproppar så var jag rädd för att testa; jag har någon galen tanke om att propparna kommer gå alldeles för djupt så att man inte kan ta ut dem igen. Sedan bestämde jag mig för att prova och jag tyckte att det fungerade väldigt bra, mina sömnproblem försvann och jag kunde sova en hel natt utan att vakna en enda gång (läs: jämfört med tidigare där 15-30 gånger per natt var naturligt för mig). Istället började jag få ”problem” på annat håll. För det första kan jag vakna av att mina öron kliar extremt mycket så att jag tvingas ta ur dem, eller så sover jag tillräckligt djupt för att inte vilja vakna efter 8 timmar. Jag kan känna mig lika utmattad som tidigare?! Dessutom blir jag omedvetet aggressiv om man försöker väcka mig under tiden som jag har öronproppar…

Sjukt som det låter så har jag äntligen hittat orsaken till mina senare sömnproblem – jag är extremt känslig för ljud. Det kan vara att det blåser lite utomhus, att jag hör någon vind eller något som en vanligtvis inte lägger märke till och fåglar som kvittrar. Tur att det finns öronproppar som är en lösning på problemet vissa nätter..

 • elisagul säger

  Så bra at du fikk jobben da, gratulerer 🙂

 • Ronny Heimtun säger

  Noen flotte fotografier! Meget flotte, faktisk.. Ellers mye intetsigende og fullstendig hjernetomt. Mange vil ha akkurat dette! Millioner av bloggere verden over tjener bra på å opplyse allmuen om moter, sunn mat, sykdom, utseende og kropp…. Nei takk! Styrer lett unna. Men ja takk til fine naturbilder! Så jeg fant da noe!!!

  • Kashma säger

   Tack Ronny 🙂 Jag förstår dig helt. Själv tror jag inte på ideal och normer, jag kör min egen väg och hoppas på att fler ska kunna följa med på vägen ?

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?