Dag ett i Phi Phi

mars 3, 2017 - 22:24


På grund av dåligt wifi blir det lite svårare för mig att ladda upp bilder så det kommer dessvärre vara väldigt snålt med dem. 

Igår gick vi upp runt nio på morgonen för att packa det sista innan vi skulle bege oss mot Arlanda. Vi båda kände nervousiteten växa för varje steg och andetag vi tog igår haha. När vi väl kom fram på Arlanda så var det mer stressigt än nervöst eftersom vissa saker behövde skyndas på trots att vi hade gott om tid. Till exempel satte vi oss ner för att äta ungefär 1.5 timme innan avgång och precis när vi hade beställt maten så var det bråttom till gaten.. Det slutade med att vi fick slänga i oss maten och halvspringa för att hinna dit.. (F58 låg så sjuttons långt bort från där vi var)

Vi klarade ett tiotimmars flyg (tycker synd om J som kom hem sex på morgonen från jobbet samma dag som vi åkte) och gjorde oss redo för ett sista flyg från Bangkok till Phuket. Vi reste med Norwegian från Arlanda och herregud – jag måste bara ta mig tiden att hylla dem för hur de har lyckats utveckla sina flygplan. För det första har man tillgång till en ipad-liknande skärm på ryggen av framsätet och där kan man göra allt från att beställa mat, kalla på personal, spela spel och välja film. Det häftigaste var nog kortbetalningen som sker genom att man drar sitt kort under skärmen?! Alltså hur coolt är inte det?! Och så kommer din beställning på nolltid?!

När vi flög från Bangkok till Phuket så fick J uppleva den äldre versionen som jag har fått flyga i varje gång jag har rest utomlands. När man hade flygit i ett modernare flygplan så kändes det som att det äldre skulle gå i bitar med tanke på allt ljud.. Teknologin går verkligen framåt och i rätt riktning!

Under resans gång var jag extremt stressad och visste knappt vad jag höll på med – speciellt på Bangkoks flygplats. Där försökte alla (verkligen ALLA) få kontakt med en i syfte att konkurrera ut varandra. Jag förstod verkligen ingenting och varken jag eller J hängde med när de pratade på engelska för även där gick det SJUKT fort!!!! På något vis lyckades jag skaffa taxi biljetter åt oss redan i Bangkok.. Flygplatsen är inget vi vill uppleva igen men tyvärr måste vi det om två veckor 🙁

I  Phuket skyndade vi oss för att hinna med taxin som gömde sig.. Vi stod i värmen och väntade på att bli hämtade men ingen dök upp – förrän jag gick fram till en vakt som ringde upp kontoret. Det blev extremt stressigt även där för taxin kom inte förrän ett bra tag efter och vi hade färjan att passa.. Några minuter över utsatt tid kom vi äntligen fram och som tur var att färjan fortfarande stod kvar och väntade på oss! BARA OSS! Kändes så häftigt att de tog hänsyn till bara oss två (och dessutom var de mycket trevligare än många surisar på flygplatsen).

Vid den här punkten har vi alltså tagit två flyg och en färja och i slutet av det här inlägget har vi varit på resande fot i över 24 timmar.

När vi kom fram till Phi Phi Islands så var det dags att försöka hitta till hotellet som visade sig ligga sjukt nära och mitt i staden. Vi fick tillgång till vårt PERFEKTA rum(!) och började genast utforska området 😀

Något som både jag och J är usla på är att pruta. Här sätter dem ett högt pris för att kunna pruta nedåt men vi ger oss så lätt. Idag har vi dock köpt nödvändiga saker som inte gick att få tag på överallt så det räknas kanske inte. Imorgon skärper vi oss har vi kommit överens om!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?