Phi Phi Island

februari 24, 2017 - 18:21

Phi Phi Island | 1 – 2

När Trumpen presenterade reseförbud och nya regler så blev jag riktigt förbannad. För det första tycker jag att det är helt fel att peka ut vissa länder och endast rikta reseförbud mot dessa – det är inget annat än diskriminering! För hur ska någon som jag kunna påverka vart jag är född? Bara för att jag sitter på dubbla medborgarskap på grund av mitt födelseland ska mina rättigheter diskrimineras?!

Någon dag efter att reglerna infördes hämtade jag ut mitt nya pass och ansökte om visum som jag blev nekad till medan J fick sitt godkänt. När reseförbudet hävdes provade jag ytterligare en gång och fick visumet nekat. Dessutom ringde jag Norwegian och som svar fick jag ”Bara för att USA ändrar sina regler så kan inte vi ändra våra”. Håller jag med? Både ja och nej. Jag förstår absolut att man inte kan anpassa sig efter att USA ändrar sina regler, men samtidigt bör det väl finnas undantag och i den här situationen var det nödvändigt eftersom inget visum kunde utfärdas på 90 dagar (vi skulle ha rest inom 60 dagar)?! Dessutom erbjöd andra flygbolag som t.ex. SAS full återbetalning vilket jag tyckte var helt RÄTT i den här situationen.

Och där satt jag, extremt arg, ledsen och irriterad och kunde inte göra någonting. Drömmen om att få åka till USA kommer inte kunna ske i år. Anledningen till att jag fick mitt visum nekat en andra gång beror på att nya regler infördes i januari 2016 som innebär att individer som har besökt ett av dessa länder efter 2011 eller har dubbla medborgarskap måste boka in en intervju på den amerikanska ambassaden och betala en avgift på 160 dollar (till skillnad från alla andra som endast behöver betala 14 dollar online). Det skulle ta minst 8 veckor för att behandla mitt visum och det hade vi inte tid med eftersom vi skulle ha rest om 8 veckor..

Detta gjorde mig ytterst förbannad och därför bestämde vi oss för att försöka få våra biljetter sålda. Jag publicerade ett inlägg i en grupp på facebook och jag hade aldrig trott att det skulle bli så intensivt. Inlägget spårade ur totalt! Över 100 gilla markeringar, över 500 kommentarer, många ilskna kommentarer mot Trumpen, några Trump-älskare och en del som faktiskt var intresserade av biljetterna. Jag fick ständigt notifikationer och till slut var administratörer och moderatorer tvungna att radera kommentarer – vilket inte hade någon betydelse så det slutade med att kommentarer inaktiverades helt för mitt inlägg. Återigen – ARG! Inte kan jag påverka hur folk börjar bråka med varandra?!  Dock var det endast fem minuters uppehåll och under den tiden hände mycket.. För när jag uppdaterade gruppsidan så hade en annan tjej (som egentligen var anledningen till att alla bråkade – en Trump-älskare) publicerat ett inlägg där jag hade blivit taggad. På fem minuter fick även det inlägget över 200 ilskna kommentarer. Alltså jag kan lova er att jag gick och letade efter popcorn i skåpet för det var hysteriskt roligt att läsa alla kommentarer och titta på medan folk gick utanför vad inlägget egentligen skulle handla om. Även när kommentarerna blev aktiverade i mitt inlägg igen så fanns det ingen gräns haha.. Med andra ord en mycket ansträngande dag för alla administratörer och moderatorer i gruppen!

Jag fick även tag i en seriös köpare men vi bestämde oss för att vänta till veckans slut för att se om reglerna skulle ändras igen. Trots att reseförbudet slutade gälla så bestämde vi oss för att varken sälja biljetterna eller åka till USA. Det beror på att vi fick pengarna återbetalda från hotellet i USA som såg det som en självklarhet med tanke på den rådande situationen. Fördelen med att inte få sina biljetter återbetalda hos Norwegian är att man fortfarande kan ändra destination och datum – förutsatt att man betalar massa avgifter. Nackdelen med detta är att Norwegian har ett ganska begränsat utbud och när man reser utomlands vill man ändå ha lite värme och fina stränder/områden. Några länder/städer som stod på listan var Island, Thailand, Dubai och Grekland och vi planerade att åka i mars istället. Det var ett tufft val men till slut kom vi fram till att Thailand var det bästa alternativet för oss. Dessutom är det första gången som J sätter sig på ett flyg och åker till ett annat land och då vill jag kunna visa hur härligt det kan vara att få uppleva något helt annat än det som man får se i Sverige 😀

Nu är resan planerad till nästa vecka och vi åker från Arlanda torsdag 2 mars och hemresan sker 17 mars. Det kommer bli en lång resa för oss med tanke på att vi ska åka från Arlanda till Oslo (mellanlanda), från Oslo till Bangkok, från Bangkok till Phuket och från Phuket ska vi ta färjan till Phi Phi Island. Sedan måste vi gå på jakt efter vårt hotell som förhoppningsvis inte ligger allt för långt bort… Jag kommer vara väldigt duktig med att ta bilder så jag ser verkligen fram emot att få blogga under och efter resan!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?