Mitt senaste fotoprojekt

februari 15, 2017 - 18:54

Bild från när jag och Johanna försökte lära oss att fota i mörkret med blixt / Uppsala slott

Jag har bestämt mig för att starta ett fotoprojekt som jag aldrig har gjort förut. Det är nog den läskigaste, svåraste och tuffaste som jag har gjort under mitt första år.. På sistone har jag spenderat en hel del tid på Pinterest och letat efter idéer för bland annat en utbildning som jag ska söka till och till det här projektet som jag ska påbörja inom kort.

Vad handlar projektet om då? För det första så tycker jag att jag spenderar alldeles för mycket tid inomhus och känner att det är dags att börja spendera lite tid utomhus också. För det andra så vill jag kunna utvecklas ytterligare inom foto och just nu känner jag att jag har bromsat upp på grund av att jag inte letar mig till andra källor. För tio dagar sedan öppnades en helt ny värld för mig när jag fick fota i studio och det var verkligen något som jag fastnade för. Porträtt är MIN bästa sida och jag känner att jag vill utvecklas. Hittils har jag och Johanna varit ute och fotat på många olika ställen och fler ska det bli. Men jag känner även att jag inte kan fortsätta med att endast fota en enda person för henne känner jag så väl och jag vet precis hur vi ska göra för att få till den där ”perfekta” bilden. Hur blir det då när jag INTE har träffat personen förut? Hur god är min kommunikation då? Och hur väl kommer jag lyckas då?

Det var främst detta som fick mig att vilja leta upp människor på bland annat facebook (genom ett inlägg som fanns i en grupp) och fråga dem om de känner för att stå modell för en dag. WHAAAAT?! Och jag fick in flera positiva svar och det kändes verkligen helt fantastiskt att se hur engagerade folk är! Just nu letar jag främst efter make-up artister och hårstylister för att kunna genomföra det här projektet. Hittils har jag hittat en tjej som är utbildad fransstylist och kan även sminka folk (AWESOME!) men jag kommer behöva några till med tanke på hur många modeller som vill bli fotade. I detta ögonblick så skriver jag till en vän från högstadiet (vi har inte pratat på minst 6 år..) och Julias kompis om de skulle tänka sig kunna göra något sådant. Håller tummar och tår för ett positivt svar! Syftet är återigen att lära känna nya människor och hitta på en massa roliga saker tillsammans 😀

Tillägg: Jag sitter med världens klump i magen och inväntar svar…..

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?