#8 PHOTOSHOOT /Studio

2017-02-05
februari 6, 2017 - 20:39

Andra fotosessionen genomförd för i år! För ett tag sedan fick jag tillgång till en studio för att i första hand kunna fotografera porträtt men dessvärre har jag inte kunnat boka in något ännu eftersom mitt konto inte är aktiverat. Däremot fick jag möjligheten att gå på ”öppet ljus” igår med Johanna; På öppet ljus kan man lära sig hur man fotar i studio. Under min första session hade jag ingen aning om hur saker och ting fungerade. Det enda som jag kunde med säkerhet var kamerans inställningar – alltså bländare, ISO och slutartid. Något annat som jag redan visste innan var att jag ville fotografera porträtt men jag var öppen för andra förslag.

Såhär gick det till under timmarna som vi var där:

Katerina, Jeanette och en annan fotograf, J som blev fotograferad när vi skulle testa ljuset.

Jeanette (en annan duktig fotograf) hade varit i studion ett antal gånger tidigare och fotograferat efter sina inre bilder. Däremot var hon inte nöjd med hur ljusstaken/blockljusen var placerade i den första bilden – därför inledde vi den första timmen med att återskapa hennes scen. Medan andra fotografer fokuserade på att fotografera hennes motiv så försökte jag få lite behind-the-scenes bilder 😀

Och så var det dags för mig att fotografera min scen. För att skapa så mycket drama som möjligt i bilden så valde jag en svart bakgrund och riktade blixten från sidan på J. Endast huvudljus.

Sedan fick J och jag en genomgång i hur modellen ska använda sin kropp för att inte skapa ett ”kylskåp” – dvs. hur modellen ska stå för att inte se stel ut. Huvudljus och även lite ljus på den vänstra sidan för att lysa upp hennes jacka.

”Lita på din fotograf!”

När vi övade på svart bakgrund så fick jag en hel del bilder som jag blev rätt nöjd med. Men när jag skulle påbörja efterbehandlingen tyckte jag inte alls att de såg lika bra ut som de tidigare hade gjort på skärmen. Som tur var att jag även hade fotat en hel del med vit bakgrund. Här visar Sonj(y)a Cosplay-modellen Nathy några bilder som hon hade tagit!

Därefter var det dags för en annan fotograf att skapa sin scen. Det var rätt roligt att fotografera den här modellen – efter alla ansiktsuttryck förstod man hur jobbigt det var att sitta och försöka se neutral ut haha 😀

Och så blev det en hel del fina bilder på den här modellen!

Cosplay-modellerna Nathy & Mikael <3

Jeanette som förbättrar scenen…

Och så var det dags för min scen igen fast med vit bakgrund. Men den här gången satte vi igång fläkten för håret..

Uttorkade ögon och hår som lever i sin egen värld.. Jobbigt att vara modell!

Återigen back on track!

… för att avsluta med några bilder på vackra Katerina <3

Några timmar senare hade jag ett urladdat batteri, en hjärna som behövde en rejäl paus och en magsäck som behövde påfyllning. Vid slutet av sessionen lyckades jag samla på mig 725 bilder och gjorde ett urval på 114 st. Fick till så himla många fler än vad jag kommer inkludera i inlägget och än vad jag egentligen vill visa, men för att undvika ett långt inlägg så får jag sätta en gräns.

Något som jag och Johanna fick höra av mannen som lärde ut och av andra fotografer var att vi var riktigt bra på att kommunicera med varandra. Jag tycker nästan att jag är för dålig med feedback när jag fotograferar men tydligen hade jag god kontakt med min modell 😀 Något annat som jag blev riktigt glad över var att folk kom fram till mig och frågade efter mina kontaktuppgifter!!! En av dem började skutta runt av glädje när hon fick se några av bilderna på kameran haha <3 I efterhand fick jag även höra att jag fick till de bästa bilderna vilket var sjukt motiverande! Med andra ord blir det fler öppet ljus-dagar för mig och många fler studio sessioner!

Tankar och funderingar

Något jag har funderat på är…

» Att jag har blivit riktigt dålig på att ta tag i saker. Alltså det kan vara vad som helst! Jag har så många projekt som bara ligger och ändå fortsätter jag med att påbörja nya?!

» Att jag måste börja gå ut mer. På sistone har jag blivit riktigt dåligt på att ta kontakt med andra och styra upp något. Måste börja bli liiite mer social!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?