2017-01-28

januari 28, 2017 - 00:19

Jäklar vad bra det känns i kroppen idag! Jag känner mig som mig själv igen för åtminstone en dag. Innan sju var jag vaken och hade knappt fått en timmes sömn inatt men ändå var jag pigg och fullt redo (egentligen inte) för att åka till jobbet. Det kändes så himla bra att få springa runt lite och faktiskt ha något som man är tvungen till att göra! Jag har märkt att jag är en person som behöver rutiner och jag måste verkligen ha en tydlig plan för dagen för att kunna bli motiverad och komma någonstans. Annars ligger jag hellre i sängen och tvingar mig själv att sova sjutton timmar i sträck (nitton är rekordet hittils och då vaknade jag inte ens en enda gång..). Idag var kreativiteten på topp och jag kände att jag ville få saker gjort. Dessutom var det dags att lära sig nytt utan att behöva köpa in en enda pryl. Och vad tusan kan man hitta på då?

Mycket kan jag lova er. Jag är verkligen en idéspruta och det finns så himla mycket jag vill göra på en och samma gång. Men det går inte?! Det är till exempel saker som att bocka av fler kunder på listan, lära mig symönster och hur man gör för att få bästa resultat, blogga, fota och listan kan göras väldigt lång. Idag har jag fått några saker avklarade – dels har jag bockat av en kund och dels har jag lärt mig att sy annat än min förbaskade klänning.. Varje gång jag ser den vill jag bara slänga den rakt i soptunnan.. Främst för att det var min första klänning men även för att jag inte tycker att den blir bra. För er som vill lära er att sy så rekommenderar jag att köpa ett billigt tyg! Börja inte med stora projekt heller utan börja smått. Det har jag börjat göra nu och då får man lite bättre förståelse för hur saker och ting hänger ihop. Jag har nämligen börjat med att sy barnkläder istället (främst till spädbarn) eftersom det är i stort sett samma princip som gäller för klänningen som jag håller på med. Det är dock lite lättare med lite material istället för en klänning som väger en del.

Tankar och funderingar

Något jag har funderat på är hur klumpig jag är. I veckan har jag lyckats få högtalare att rasa över mig, saft som hälldes ut över min dator och över hela golvet, min nya mobil som knappt är två veckor gammal åkte i marken (inte ens hårt! Lyckades dock få EN spricka och fula skador) och idag gjorde jag mig själv en tjänst när jag råkade hälla örtdressing (som är 99% olja) över hela bardisken och över hela golvet på jobbet.. Det slutade med att jag sprang efter kunder och bad dem att ta det försiktigt..  Jag satte även upp en lapp där det stod ”OBS! HALT – TA DET FÖRSIKTIGT!”. Vissa kunder kom in och var helt förvirrade för de läste det inte som att det var halt utan som en order.. Att höra folks reaktioner på det jag skrev var faktiskt rätt kul för de hade en seriös ton medan jag stod lite skymd och försökte hålla igen för skratt haha!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?