Foto-mål inför 2017

januari 20, 2017 - 10:33

Jag har bestämt mig för att försöka uppnå ett antal mål det här året som berör foto. Jag tror knappast att jag kommer hinna lära mig allt eftersom det kräver ganska mycket tid på varje punkt. Vi får se i slutet av året hur mycket av det jag listar ned som jag har hunnit med!

Under det här året vill jag…

» Lära mig att filma

Lätt som en plätt för vissa. För mig är det helt obegripligt ännu. Det är inte bara att trycka på knappen och börja filma utan det handlar också om att få till det för att kunna sätta ihop allt bit för bit i efterhand. Jag försökte mig på det här om dagen när jag och J var på äventyr men det gick inte så bra. Alldeles för skakigt och riktigt uselt blev resultatet så det finns inget att visa. Förhoppningsvis blir jag bättre på det under 2017 och kanske blir aktiv på min youtube-kanal!

» Bli bättre på porträttfotografering (I studio)

Jag älskar som sagt att fota porträtt men det är inget jag har övat så mycket på. Under det här året ska jag försöka bli bättre på det genom att gå ut och fota mer! Även självporträtt är något som jag måste bli bättre på. Under 2016 var jag säkert frivilligt med på bild någon enstaka gång bara.

» Starta mitt eget företag

Det är något jag har velat länge men det har bromsat upp nu på sistone när jag har haft många beställningar samtidigt som jag har mycket annat vid sidan om jobbet. Under 2017 hoppas jag därför på att kunna starta upp mitt eget företag!

» Ta många bilder och skapa en fotobok

Jag har varit inne på Photobox.se flera gånger förra året och tänkte beställa hem en bok med bilder men.. Jag har ju inte tagit så många bilder?! Att ha kameran med mig i väskan oftare är ett måste i år!

» Roadtrippa och förhoppningsvis fotografera stjärnhimlen

Jag och J satt i bilen och pratade om att jag ville fotografera stjärnhimlen för någon vecka sedan; J nämnde dock att vi troligtvis inte kommer få vara med om det här i stan. Istället får vi bestämma någon dag då vi tar bilen och kör en bit bort istället =)

» Köpa en ny kamera

Beroende på hur ekonomin kommer arta sig i slutet av året så finns det en chans att jag köper en ny kamera. KANSKE. Jag ser inga problem med min för tillfället men jag har funderat på en Canon EOS Mark IV.. Med tanke på att den precis har släppts så är den SUPER dyr. Jag har dock lovat mig själv att skaffa en ny när jag har jobbat upp min hobby till den summan!

» Skaffa ny utrustning

Ett måste! I början av 2016 tog jag en gammal Ikea hylla och klistrade på marmorplast så att det skulle se ut som en marmorskiva. Resultatet blev riktigt bra men jag har ingen aning om vart den har tagit vägen och jag vill även kunna ha fler alternativ att välja mellan. När vi var på K-rauta och köpte tapet nyligen så såg jag en hel del fina tapeter (som jag aldrig skulle ha på väggen dock) som man kan använda som bakgrund när man fotar stilleben. Några rullar ska jag nog köpa hem när vi har renoverat klart och får lite mer ordning!

» Bli bättre på att fotografera stilleben

Definitivt ännu ett måste! När jag sysslade med foto manipulation kunde jag föreställa mig saker lite bättre men när jag ska fotografera en produkt eller dylikt så tar det stopp. Ahhhhhh, vart tusan ska den stå, hur ska den dekoreras och ur vilken vinkel ser den bäst ut?!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?