DIY – Trollstav

januari 18, 2017 - 07:48

Hitta en pinne som passar dig

Slipa pinnen så att den går från bred vid handtaget till lite mer triangelformad i toppen

Börja dekorera!

Idag introducerar jag något nytt – nämligen DIY ”Gör det själv”! Mitt första pysseltips är hur man gör en egen Harry Potter trollstav! Jag tänkte att detta var passande för mig som fotograferar och behöver massvis med prylar inför kommande iscensatta bilder. Man kan givetvis göra en trollstav annars också även om man inte tänker använda den till något specifikt.

Du behöver:

– En ätpinne/en rund stav eller något annat som går att forma som en ätpinne ungefär. Du kan till och med plocka på dig någon ljusare pinne utomhus! Jag köpte tre runda stavar från Panduro och fick hjälp av J med att runda till dem med hjälp av ett multiverktyg.

– En limpistol! Jag köpte min från Clas Ohlson för 90 kr. Det fanns tre olika varianter under tre olika prisklasser så jag valde att köra på den som var mittemellan och jag tycker att den fungerar alldeles utmärkt! Köpte även några limpatroner extra (rätt många faktiskt), både transparenta och svarta ifall jag skulle behöva dem någon dag. Svarta har jag inte haft någon användning för ännu.

– Färg! Sprayfärg, akrylfärg – vad som helst funkar så länge det är färg och är lämpligt för pyssel. Jag köpte en sprayburk i färgen guld från Clas Ohlson och jag tyckte att resultatet blev helt okej. Hade gärna köpt en mörkare färg, typ brun.. I efterhand köpte jag dock svart och mörkbrun akrylfärg (och en massa andra små tuber) från Biltema och Bauhaus. Jag har inte hunnit använda dem ännu dock.

Hur du sedan går tillväga för att dekorera staven kan du hitta HÄR eller genom att titta på videon nedan!

 

– Något jag har tänkt på –

Har ni sett hur duktig jag har blivit med att skapa nya kategorier till mina inlägg?! På sistone har åtminstone en ny dykt upp per inlägg (nästan).

 

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?