Utrustning: Fotostudio

januari 17, 2017 - 21:27

Fotoklubbens utrustning

För fyra månader sedan funderade jag på att köpa medlemskap i en fotoklubb men det var så himla mycket saker på gång då så jag skjöt upp det tills 11 januari i år. Jag har bestämt mig för att foto är min grej och att jag vill rikta in mig på porträtt och då är det väldigt passande med en fotostudio också. Tanken var att jag skulle köpa egen utrustning (fotoblixtar etc) och ställa det i vårt kontorsrum men jag har insett att det kommer ta alldeles för mycket plats. Istället har jag köpt medlemskap med lite andra tillägg som innebär att jag har en nyckel för gott och tillgång till ett studiorum när jag vill! Studion är utrustad med fem blixtar och en del annat så det ska bli riktigt kul att få se hur det ser ut. Lite senare idag ska jag iväg och få nyckeln i handen och förhoppningsvis får jag lära mig lite kring hur jag kopplar och hanterar blixtarna tillsammans med kameran. Jag kan verkligen INGENTING om hur man ska rikta blixtarna, hur de kopplas till kameran och hur allt går till. Hittade en manual på fotoklubbens hemsida men det säger inte mig mycket alls för stunden. Som tur är att de har något som kallas för ”öppet ljus” i början av varje månad och då får man gå dit och lära sig hur man hanterar blixtarna och hur man tar fina porträtt. Jag vet vem som kommer vara där nästa månad i varje fall!

Dessutom fick jag med mig Johanna och det innebär att vi båda får vistas där. Bästa kombinationen någonsin ju?! För tillsammans får vi riktigt läckra bilder =)

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?