Ensam krock

2017-01-09
januari 14, 2017 - 10:25

Jag hoppas att ni har fått en bättre start på det nya året än vad jag har än så länge. För mig har det hänt en hel del saker men det allra viktigaste som jag minns är något som jag var med om för några dagar sedan – något jag har fruktat under hela min gymnasietid och under hela min tid i kollektivtrafiken. När jag gick på gymnasiet så hade jag världens teorier om vart man ska vara placerad om man är med om en bussolycka och mina vänner trodde att jag hade blivit knäpp typ… Efter alla flygplanskrascher de senaste åren så har jag varit livrädd för att dö i en bilkrock, busskrock eller i ett flygplan. Hur som helst hade jag försökt lägga fram teorier kring plats och position i en buss – bara ifall att olyckan skulle vara framme någon dag. I måndags fick jag uppleva det. När jag gick på bussen på morgonen så kände jag att något bara inte stod rätt till inom mig och det kändes verkligen som att någonting skulle ske. Som vanligt var jag ensam på bussen och vi var halvvägs när det skedde. Framför oss hade vi ett rött trafikljus och en buss som stod still framför. Vi började närma oss och när vi var ungefär en meter ifrån så började chauffören bromsa men det var så pass halt att vi åkte in i bussen framför. Konstigt nog så såg jag precis allt som hände så det kom inte plötsligt för mig. Vanligtvis sitter jag och tittar ner i mobilen men just i måndags gjorde jag inte det av någon anledning. Vindrutan blev helt krossad och min reaktion var inget annat än att springa fram till honom och fråga hur det gick. Båda var i chock och kunde knappt reagera på vad som hade hänt men till slut lyckades vi ta oss en hållplats fram innan jag kunde gå av och hitta en annan lösning för att komma till jobbet.

Det var en riktigt läskig upplevelse – speciellt när du är helt ensam och är med om något som du har varit livrädd för i något som känns som evigheter. Jag var dessutom helt rätt placerad och lyckades komma undan utan några skador (chauffören klarade sig också som tur var) och jag är faktiskt glad för att jag hade funderat över den perfekta platsen för att överleva en bussolycka. Kalla mig knäpp och galen för mina teorier men hellre det än att dö!

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?