Kost: 2017-01-13

januari 13, 2017 - 20:52

Under dagen har jag lyckats få i mig saker som jag helst hade velat undvika men så blev det inte. Till frukost drack jag en päron smakis, till lunch (som jag tydligen inte fick bestämma själv) blev det tortellini med kycklingfilé doppad i paprikasås och till middag en ceasarsallad. Eftersom jag inte fick välja min lunch själv så fick jag knappt i mig så mycket (ville aldrig äta kyckling igen efter den måltiden) och då händer detta: Jag tar två hallongrottor och ytterligare en smakis för att dämpa hungern. Det kanske inte anses vara super onyttigt men jag har slängt i mig tårta och dylikt tidigare i veckan också och försöker dra ner på det så det var något jag inte var glad över idag i varje fall. Dessutom hade jag gärna kört på en glutenfri middag men eftersom lunchen inte blev som jag hade planerat så fick det bli såhär istället.

Förutom att servera mat, stå i kassan, diska och allt det där som kommer med när man jobbar på restaurang så får jag även laga mat. Något som jag verkligen gillar är deras ceasarsallad och därför tänkte jag att vi skulle försöka göra en likadan hemma. Resultatet blev väl sådär. Sjukt gott ändå – men inte riktigt samma som vi gör på cafét.

Recept för en riktigt god ceasarsallad

– Skär romansallad i ganska stora bitar (ca 3-4 cm i bredd och samma i längd)

– Häll rikligt med ceasardressing på romansalladen

– Lägg på ca 4-5 tunna tomatskivor

– Skär en tillagad kycklingfilé i runda, tunna bitar och lägg ca 4-5 stora bitar och fler om skivorna blir mindre

– Lägg några krutonger på kycklingen

– Valfritt som även är utmärkande för salladen: Krispig bacon i små bitar (tärningar)

– Lägg på lite parmesanost på toppen

– Voila! En riktigt god ceasarsallad! Observera att bilden visar en hemmagjord version och följer inte receptet ovan.

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?