Vårt nya kök

december 21, 2016 - 21:32

Direkt efter jobbet har jag och J fått åka till Ikea de senaste två dagarna eftersom vi bland annat behöver nya vitvaror till vårt kök. Just nu har vi en spis från 60-talet(?) som funkar rätt bra men vi kände att det var dags att uppgradera. Roligt nog så har J tagit initiativet till de senaste (och viktigaste) inköpen och det är så kul att vi gör detta tillsammans! Igår gick vi från Ikea med många tusenlappar fattigare i plånboken men vi är nog båda överens om att det var väl spenderade pengar. Med tanke på att vi håller på och gör om köket så kommer vi även flytta ugn och mikro och placera dem bredvid vår delade kyl & frys. Just nu har  vi separata – en stor kyl och en stor frys men vi kommer behöva köpa en delad istället för att få plats med inbyggnadsvarorna. Detta innebär att vi var tvungna att köpa nya bänkskivor för att kunna installera en spishäll i bänkskivan. När vi var på Ikea passade vi därför på att beställa alltihop på en och samma gång – nya bänkskivor, en ny spisplatta, en inbyggnadsmikro + ugn och nya hyllor/skåp som ska stå mot väggen bredvid kyl/frysen. Vi kommer även vara tvungna att bygga egna lådor/skåp där vår nuvarande spis/ugn står eftersom ugnen inte kommer vara vid spisen. Allt detta fick vi i varje fall med på vårt kvitto men det som vi kunde ta hem igår var högskåpet och lådorna. Resten får vi hem den 12 januari =)

I måndags köpte vi även en ny diskmaskin på Elgiganten och den kommer installeras redan imorgon! Det ska bli så himla kul att se hur det blir i slutändan och jag håller tummarna för att det går som planerat 🙂

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?