En skymt av den nya lägenheten

Renoveringen är igång!
december 11, 2016 - 23:35

img_2924img_2930img_2899

Vi har flyttat! I förrigår fick vi nycklarna och redan samma dag blev det ett antal bilturer fram och tillbaka med lådor. Mina föräldrar och Johanna kom över och kikade redan samma dag och hjälpte oss bära en hel del från Knivsta också så lådorna gick åt rätt fort! Världens bästa Johanna hjälpte oss även med att packa upp kökslådorna redan samma dag!

Igår var J:s pappa och bror över (tillsammans med mina föräldrar) och hjälpte oss flytta det som vi inte riktigt kunde få med på egen hand. Efter två rundor med ett skåpsläp och tre bilar så fick vi nästan med allt. Det som blev kvar var bara små saker som behövdes till städningen. Vi kan nog aldrig riktigt uttrycka vår tacksamhet!!! Som ett stort tack för hjälpen fick vi ihop alla i två bilar och bjöd på middag på en fin restaurang.

Mot slutet av kvällen åkte jag, J och mamma till den gamla lägenheten och storstädade det sista så att vi kunde ägna hela söndagen åt den nya bostaden. Jag kan helt ärligt säga att jag förstår nu varför mamma är världens bästa städerska och varför alla kunder på hennes arbetsplats är så nöjda. Jag har aldrig någonsin sett någon som kan städa så bra och kommer det är nog riktigt svårt att slå det där!

Städningen tog lite tid och vi blev klara runt nio tiden och då var vi rätt trötta både psykiskt och fysiskt efter en lång dag..  Men jag och J var så nyfikna på den nya lägenheten så vi bestämde oss för att ”undersöka” köket när vi väl var hemma igen. Jag hade tänkt att det skulle bli fint att ta bort bänken som skiljer köket från matbordet i köket men efter att vi funderat på saken så blir det nog bäst om vi låter bänkarna stå som de gör. Annars måste vi sätta upp egna stommar till nya skåp och det innebär en massa krångel.. Därför föreslog J en mycket bättre lösning och så kommer vi troligtvis göra. Mer om det i ett annat inlägg!

Idag fick vi gå upp runt halv tio för att slänga i oss lite frukost innan vi skulle iväg och köpa lite verktyg och färg för att måla taket och väggarna i köket. Just nu tycker vi att vår lägenhet ser helt galen ut och de tycker de flesta också. Låt mig berätta varför. I köket får man se tapet som påminner om pyjamas, hallen bjuder på samma mönster fast i blått, vardagsrummet har en svart/blommig(?) vägg på ena sidan och resten av vardagsrummet är tapetserat med en hemskt ful färg som tydligen har lossnat från väggarna när de har tagit bort bokhyllorna, sovrummet har också en svart vägg med fåglar och resten av rummet är också tapetserat med en hemsk brun färg och ja, övriga rum ser inte heller bra ut. Det var något vi visste dock när vi köpte lägenheten så det är inget nytt. Däremot kommer det bli så himla snyggt sen när vi har renoverat! Jag längtar verkligen tills vi kan lägga oss i soffan och vara stolta över vad vi har åstadkommit på egen hand.

Vi har även lyckats montera ihop alla möbler igen (soffa, matbord, säng, datorbord) och en hel del lådor står tomma. Mot kvällen bestämde vi oss för att påbörja arbetet i köket så att vi kan komma igång och bli klara så fort som möjligt. Medan J satte upp maskeringstejp vid taket så tog jag loss alla lister. Det som är kvar nu är golvet som behöver täckas över men det får vi fixa imorgon. Förhoppningsvis kan vi även börja måla taket imorgon men det beror helt på hur lång tid det tar på mötet med mäklaren.

Imorgon ska J överlämna nycklarna till sin lägenhet 10.00 och det känns riktigt tråkigt. Däremot slipper vi åka fram och tillbaka hela tiden så det är där vi går plus.

Ett nytt äventyr har börjat och snart börjar ytterligare ett när jag börjar på mitt nya heltidsjobb!

 

 

Kommentera

Kommentera

Vad letar du efter?